Μνημόνιο συνεργασίας Δ. Κεντρικής Κέρκυρας με ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων για προγράμματα κατάρτισης στην Μελισσοκομία και την Ελαιοκομία

Υπογράφτηκε σήμερα από την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου και τον Διευθυντή του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων Αργύριο Κύρκο , μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση δύο εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, με αντικείμενα την Μελισσοκομία και την Ελαιοκομία για τους πολίτες του Δήμου.

Ο βασικός στόχος της Δράσης αυτής είναι η κατάρτιση και η βελτίωση των ικανοτήτων των πολιτών, για την ένταξης τους στην αγορά εργασίας μετά την παρακολούθηση των Εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης. Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος θα την έχει το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων.`

Σε δηλώσεις της η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τριτογενή τομέα και συγκεκριμένα την ενίσχυση της παραγωγής τοπικών προϊόντων. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν και θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του προορισμού. «Ένας Δήμος όπως η Κέρκυρα» είπε η κ. Υδραίου. «με ιστορία και παράδοση στην ελαιοκομία, με πάνω από 4.000.000 ελαιόδεντρα, έπρεπε να γίνει πρωτοπόρος και να βοηθήσει τους συμπολίτες μας, που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα.»

Ο Διευθυντής του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων κ. Κύρκος δήλωσε ότι από το 1983 έχουν να υλοποιηθούν τέτοια προγράμματα και εξέφρασε την ικανοποίηση του που ξεκινούν από την Κέρκυρα .
Σχολιάστε