Συνάντηση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τον Ιάπωνα πρέσβη

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Γιασουνόρι Νακαγιάμα είχε στο Μαράσλειο μέγαρο η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Τη συνάντηση μεταξύ άλλων απασχόλησαν θέματα που αφορούν τους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, την οικονομία αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η Δήμαρχος επεσήμανε την πλούσια πολιτιστική κουλτούρα και ιστορία του τόπου μας και ο Ιάπωνας Πρέσβης μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την Κέρκυρα το φυσικό τοπίο της οποίας χαρακτήρισε ιδανικό για κινηματογράφηση. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με την σπουδαιότητα του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης στις σχέσεις των δύο χωρών, αποτελούν παράμετρο που καθιστούν την Κέρκυρα δυνητικό προορισμό για τους Ιάπωνες. Μάλιστα, ο κ. Νακαγιάμα ανέφερε ότι θα αποτελέσει μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αν ευοδωθεί το αίτημα για τη δημιουργία τμήματος Ιαπωνικών σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τέλος, υπήρξαν αναφορές σε πολιτιστικές δράσεις και αντίστοιχες συνεργασίες, με τον Ιάπωνα Πρέσβη να εκφράζει το έντονο ενδιαφέρον του για αυτήν την προοπτική ενώ μετά το πέρας της συζήτησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Σχολιάστε