OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η ΚΕΔΕ άνοιξε ειδικό λογαριασμό με 500.000 ευρώ και συγκεντρώνει χρήματα για τις αναδασώσεις

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε, εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με την συμμετοχή των Προέδρων των ΠΕΔ και των Δημάρχων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που καίνε ακόμη σε πολλές περιοχές. Στο ΔΣ παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα «Δες το Δάσος» που θα συμβάλλει στην αναγέννηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές που κάηκαν με ειδικό λογαριασμό στον οποίο η ΚΕΔΕ θα καταθέσει 500.000 ευρώ.

Άμεσα η ΚΕΔΕ έθεσε σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής των αναγκών αλλά και των προσφορών προς τους πληγέντες Δήμους από άλλους Δήμους, ιδιώτες και χορηγούς και η ανταπόκριση ήταν και εξακολουθεί να είναι τεράστια από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη.

Στο ΔΣ τονίστηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των πυρόπληκτων ώστε το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης να μην γεμίσει απλώς αποθήκες με είδη που αυτή την ώρα δεν είναι χρήσιμα.

Πρωτοβουλία «Δες το Δάσος»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε την απόφαση του ΔΣ για την πρωτοβουλία «Δες το Δάσος» με το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού, στον οποίο η ΚΕΔΕ θα καταθέσει πρώτη 500.000 ευρώ καλώντας πολίτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις που συνεργάζονται και στηρίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε σε συντονισμό με το κράτος, ειδικούς  επιστημονικούς φορείς και Δασαρχεία να ξαναγίνουν δάση άμεσα αλλά και με σχεδιασμό, οι περιοχές που κάηκαν.

Αριθμός Λογαριασμού  : GR6901100800000008001174807 (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΚΕΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας δεσμεύεται για την βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων που θα συγκεντρωθούν.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice