Μια γιορτή χαράς και δημιουργίας το φετινό 7ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Η μεγάλη γιορτή χαράς και δημιουργίας, το 7ο Παιδικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κέρδισε για ένα ακόμα καλοκαίρι τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Ιουλίου στην παραλία – λιμάνι Βάρκιζας, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και πλήρη σεβασμό στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στην έναρξη του φεστιβάλ, μάγεψε το κοινό το χορευτικό από το τμήμα ενόργανης του νεοσύστατου αθλητικού σωματείου Ευ Φλόγα Ήλιος Βάρης, ενώ η χορογραφία “Βαθιά στη θάλασσα” σκόρπισε κέφι με την προπονήτρια και μουσικό Κατερίνα Κεραμιδά να ερμηνεύει και ζωντανά το soundtrack του φεστιβάλ “Μύθοι Μύθι Παραμύθι”. Το απόγευμα, τη σκυτάλη πήραν τα παιχνίδια και τα εργαστήρια κατασκευών, κηπουρικής, ζωγραφικής μεγάλων επιφανειών, κυνήγι θησαυρού με θέμα την ανακύκλωση, διαδραστικά παιχνίδια, παιχνίδια μουσικής και κίνησης, zumba, δώρα και εκπλήξεις, ενώ το εργαστήρι “zumba” ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους.

Το Σάββατο (10/7) έλαβε χώρα η παράσταση “Παραμύθια για να σπάτε κέφι”, βασισμένη στις επτά ιστορίες του Τζιάννι Ροντάρι, ξεσηκώνοντας όλο το κοινό με το μπρίο, το κέφι των ηθοποιών και το διαδραστικό χαρακτήρα της. Αυτή η μοναδική παιδική παράσταση ήταν σε διασκευή – σκηνοθεσία Πλειώνη Δημήτρη και ερμήνευσαν οι ηθοποιοί: Στέλιος Ξανθουδάκης, Εύη Καρρά, Στέλλα Μαγγανά, Δημήτρης Πλειώνης.

Με το φινάλε του φεστιβάλ, την Κυριακή (11/7), ζωντάνεψε στη σκηνή το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, από το ομώνυμο έργο του Χάνς Κρίστιαν, “Η μικρή γοργόνα”, Άντερσεν, σε μια ενδιαφέρουσα και όλο φρεσκάδα διασκευή σε σκηνοθεσία του Απόστολου Ψαρρού και ερμήνευσαν οι ηθοποιοί: Μαρία Γκιώνη, Ειρήνη Ιωάννου και Ιορδάνης Κασάπογλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε