Δήμος Κιλκίς: Εθελοντική αιμοδοσία με υψηλό συμβολισμό

Το κοινό προσκλητήριο Δήμου Κιλκίς και Παραρτήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς για τη συμμετοχή τους στην εθελοντική αιμοδοσία βρήκε θερμή ανταπόκριση.

Δεκάδες πολίτες, έμπειροι αλλά και νέοι αιμοδότες προσήλθαν χθες στην πλατεία Ειρήνης και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς  ενισχύοντας παράλληλα με την αιμοδοσία τους την προσπάθεια για την επάρκεια αίματος.

Η προσέλευση ξεπέρασε και τις πιο θετικές προσδοκίες των διοργανωτών ενώ άψογη ήταν η οργάνωση του κλιμακίου που πραγματοποίησε την αιμοδοσία.

Ενταγμένη στις εκδηλώσεις των φετινών Ελευθερίων του Δήμου Κιλκίς η εθελοντική αιμοδοσία υπηρέτησε και έναν ακόμη υψηλό συμβολισμό. Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος είναι τακτικός αιμοδότης ‘’Αφιερώνουμε αυτή την αιμοδοσία στη μνήμη των χιλιάδων ηρώων που έχυσαν το αίμα τους στην γιγαντομαχία του Κιλκίς, πριν από εκατό οκτώ χρόνια, στην ιερή μνήμη των αγωνιστών της δικής μας ελευθερίας, ως ελάχιστη ταπεινή ανταπόδοση αλλά και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη τους θυσία’’.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με βάση όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι της Covid – 19.
Σχολιάστε