OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Φιλανθρωπική Δράση Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ προς τον Δήμο Ασπροπύργου

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, καλωσόρισε την Δευτέρα 19 Απριλίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, κλιμάκιο του ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, αναβιώνοντας έτσι μία συνεργασία 100 περίπου ετών.

Η ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ (AHEPA: American Hellenic Educational and Progressive Association) είναι μια ομογενειακή οργάνωση αφοσιωμένη στο να προάγει ελληνικά θέματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Με διαχρονικά περισσότερα από 250.000 μέλη, μεταξύ αυτών και τρεις πρώην προέδρους των ΗΠΑ (Ρούζβελτ, Τρούμαν, Φορντ), έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές στη χρηματοδότηση ιατρικών και άλλων ερευνών στις Η.Π.Α. και την Ελλάδα (π.χ. Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ), καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών. Η συνεισφορά της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ ήταν καθοριστική για την πόλη του Ασπροπύργου, καθώς συγχρηματοδότησε το ρολόι του Ασπροπύργου το 1930, επί κοινοτάρχη Ιωάννη Λιάκου.

Μετά από 91 χρόνια η συνεργασία αυτή μεταξύ της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ και του Δήμου Ασπροπύργου, αναβιώνει, με την προσφορά σημαντικών ποσοτήτων τροφίμων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, παρόντες ήταν οι κκ. Ευάγγελος Λιάκος, Βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής, Μελέτιος Μπουραντάς, Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ασπροπύργου, Βαρσάμης Κωνσταντίνος, κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, Τσουκνακης Αργύρης, Β. Π. Φιλανθρωπίας ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, Κατηφόρης Χρήστος, μέλος επιτροπής ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, Βλαχοδιαμάντης Ιωάννης,  μέλος τμήματος ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ Π. Φάληρο/εκπρόσωπος χορηγιών και Γενικός Διευθυντής της Falcon Security, και ο Γεώργιος Παππούς, Προϊστάμενος Υποκαταστήματος Δυτικής Αττικής της Falcon Security.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, «για την κοινωνική εταιρικότητα και αλληλεγγύη που επιδεικνύει, επιβοηθώντας τον Δήμο μας να φέρει εις πράξη το γνωστό μας σύνθημα: ‘Κανένας Ασπροπύργιος μόνος στην κρίση’. Είναι τούτη ακριβώς η στιγμή, που η κοινωνία έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη από την πλήρη άντληση των διατιθέμενων πόρων της. Δυστυχώς η πανδημία του COVID19 δημιούργησε μία καινούργια κρίση από μόνη της, με αποτέλεσμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο να επιφορτίζεται με όλο και αυξανόμενες ανάγκες, των οικονομικά και βιολογικά πληγέντων από τον ιό. Μα η Δημοτική Αρχή δεν αφήνει κανέναν δημότη, που το έχει ανάγκη, στην τύχη του.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

 

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice