OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη: «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια»

To KEΠ Υγείας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής της εκπαιδευτικής περιφέρειας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, με ένα θέμα που θεωρείται σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρο, όπως είναι τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια.

Η εκδήλωση, που γίνεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας,  την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, έχει σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης αντιβιοτικών και της σημασίας των εμβολίων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM, την Τρίτη 6 Απριλίου, από τις 17.40 μέχρι τις 20.00. Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξουν με χαιρετισμούς ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου Μαρία Αϊδίνη, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Ηρακλής Τιτόπουλος.

Στο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων:

-Ομιλία της Διονυσίας Παπαθανασοπούλου, Συντονίστριας του Προγράμματος «Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ» και Προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, η οποία θα μιλήσει  για την παγκόσμια εκστρατεία που διοργανώνει ο Οργανισμός.

-Ομιλία της Κυριακής Κανελλακοπούλου, Ομότιμης Καθηγήτριας Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, η οποία θα αναφερθεί  στο θέμα «Τα αντιβιοτικά και ο Έλληνας πολίτης: Ευθύνη όλων μας η διάσωσή τους», ενώ θα μιλήσει και για το πως μπορεί ο κάθε πολίτη να προφυλαχτεί από τις λοιμώξεις, καθώς και για τα εμβόλια και τα μέτρα υγιεινής.

-Επίσης στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση παιδαγωγικού υλικού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310331093 και να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: [email protected] συμπληρώνοντας τη συνημμένη αίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice