OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μήνυμα Δημάρχου Πετρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας. Η σημερινή ημέρα είναι μια επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου. Μια ημέρα σεβασμού και τιμής για όλα όσα προσφέρουν στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία και σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Δυστυχώς όμως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εξακολουθούν να παραμένουν οξύτατα. Ζώντας μέσα στην κρίση της πανδημίας, οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα, μιας και βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένες απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία, στην ανεργία και στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Είναι οι πρώτες που απολύονται, οι τελευταίες που προσλαμβάνονται, οι πρώτες που νιώθουν τα πρόσθετα οικονομικά οικογενειακά βάρη, τα συνήθη θύματα της βίας (σωματικής & ψυχολογικής) στο σπίτι, στην εργασία, στον δρόμο…

Σε μια εποχή που οι διαχρονικές αξίες καταρρέουν και που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται εξαιτίας της κρίσης, είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί ο πολυσήμαντος ρόλος της γυναίκας.

Στον Δήμο Πετρούπολης στηρίζουμε εμπράκτως το αυτονόητο αίτημα των γυναικών για ισότητα και επιδιώκουμε την ισότιμη συμμετοχή τους στις θέσεις ευθύνης, στα όργανα λήψης αποφάσεων, καθώς και στη Διοίκηση του Δήμου.
Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε σταθερά την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υποστήριξης τους, δια μέσου της νεοσύστατης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Πετρούπολης και των Κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.
Η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κοινωνία αλλά και ο καθένας από εμάς, οφείλουμε να αναλάβουμε περισσότερες πρωτοβουλίες και να αγωνιστούμε  με κάθε πρόσφορο τρόπο για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών, που αφενός θα εξαλείψουν κάθε είδους διάκρισης και ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και αφετέρου θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις αλλά κυρίως τα δικαιώματα.

Και ας μη ξεχνάμε: Οι γυναίκες είναι ικανές απ’ το μηδέν να κάμουν το παν. Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος

Σχετικά Άρθρα

Έναρξη προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης

otavoice

Δ.Σπάρτης: Ανακύκλωση ενδυμάτων – Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι 8 κάδοι

otavoice

Π.Ν.Α: Απολογιστική Εκδήλωση για το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

otavoice

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνεχείς εργασίες στον Πλατανιά

otavoice

Έρχονται οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 5» στο Δήμο Ελασσόνας

otavoice

Mια όμορφη βραδιά στο Μουσείο της Θήβας – 3ο Φεστιβάλ Οινογνωσίας

otavoice