OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Εκτός πραγματικότητας,1785% αύξηση για χρήση υπεδάφους;

Με μεγάλη χαρά παρακολούθησα από το διαδίκτυο το Δημοτικό Συμβούλιο που προσέφερε, όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτίδης και τον ευχαριστώ ,στους δημότες και σε όσους ενδιαφέρονται για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Σιντικής και διαπίστωσα ότι:

Ακόμη έχουν λόγο και καταθέτουν διάφορες “ιδέες” άνθρωποι που κατέστρεψαν τον Δήμο Σιντικής με την συμμετοχή τους σε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Όταν συμμετείχες σε μια Δημοτική Αρχή που έχει βάλει το Δήμο 2.000.000 μέσα, όταν συμμετείχες σε μια δημοτική αρχή που έχει βάλει μέσα 2.500.000 τα Λουτρά Σιδηροκάστρου, όταν εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις ,όταν συμμετείχες στην καταστροφή της ΔΕΥΑΣΙ χρεώνοντας την Υπηρεσία με 1.100.000 και έχεις την ικανότητα να πείσεις κάποιους λίγους να σε ψηφίσουν και να σε στείλουν σαν δημοτικό σύμβουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο, τουλάχιστον κρατάς χαμηλούς τόνους. Κοινώς κάνεις την πάπια, γιατί έχεις λερωμένη τη φωλιά σου.
Ο ψηφοφόρος δεν ξεχνάει και βλέπει και κρίνει ,οι λεονταρισμοί οι αλαλάζουσες φωνές και οι ύβρεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί από την πολιτική ζωή του τόπου.

Και ποιοι φωνάζουν; Αυτοί που τους πληρώνει η σημερινή δημοτική αρχή και κατ’ επέκταση οι δημότες,  τα λάθη τους και την κακοδιαχείριση τους.

Πως πληρώνει σήμερα η ΔΕΥΑΣΙ 11.000 ευρώ τον μήνα (για 100 μήνες) στον Δήμο και όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις της χωρίς να αυξήσει την ύδρευση ούτε ένα λεπτό εις βάρος των δημοτών; Αυτός είναι και ο καημός των σκελετών που βγήκαν στην επιφάνεια ,επειδή τα έκαναν “μαντάρα” και δεν μπορούν
να δουν την ολιγότητα και την ανεπάρκειά τους, δεν αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ένας άλλος δήμαρχος να καταφέρνει να πληρώνει τα λάθη τους , χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες , αλλά του επιρρίπτουν και ευθύνες!
Πως πληρώνει η διοίκηση Δομουχτσίδη, χωρίς ένα δάνειο όλα τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της κακοδιαχείρισης σας και κάνει έργο για την καλύτερη διαβίωση των δημοτών με στόχο προς την λήξη της θητείας του να μη χρωστάει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ;
Και έρχομαι στο φλέγον θέμα της <<αύξησης του τέλους χρήσης υπεδάφους>> για το οποίο ενώ η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου αποφάσισε εν απουσία του Δημάρχου , την αύξηση της τιμής από τα 2,8 ανά κυβικό μέτρο στα 20 ευρώ ανά κυβικό μέτρο και έφερε την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο , οι φωνές σας, η αντίδρασή σας και οι απαιτήσεις σας για την τιμή των 50 ευρώ έδωσαν στον Δήμαρχο την ευκαιρία να αποδείξει ακόμη μία φορά την ανεπάρκειά σας , δηλώνοντας να ψηφιστεί η πρότασή της αντιπολίτευσης !
Αναφέρατε ως παράδειγμα την Σαντορίνη , την Λευκάδα νησιά στα οποία δεν υπάρχουν ανεμογεννήτριες !
Που ακούστηκε κυρίες και κύριοι αύξηση 1.785% σε τρέχουσα τιμή; Αν αυξηθεί η τιμή για τα καλώδια από 2,8 ευρώ/κ.μ για τις Βιοτεχνίες ,τις Βιομηχανίες ,τα ξενοδοχεία και τα βενζινάδικα το αντίστοιχο τέλος από τα 3 ευρώ/κ.μ πρέπει να αυξηθεί στα 60 ευρώ/κ.μ δηλαδή ένα βενζινάδικο για 50 κ.μ ανά δεξαμενή (αμόλυβδη ,σούπερ αμόλυβδη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης , σούπερ πετρέλαιο, αέριο) 6 χ50 κ.μ.χ60 €/κ.μ. θα πληρώνει 18.000€ τον χρόνο στον Δήμο για χρήση υπεδάφους;
Γελάνε και τα πλακάκια στην Ελευθερίου Βενιζέλου στο Σιδηρόκαστρο με την πρότασή σας και μια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την οποία τρέξατε να πανηγυρίσετε, που δεν είναι αυτόματα νόμος του κράτους, είναι φυσικό να προκαλέσει την αντίδραση της Αποκεντρωμένης που ελέγχει τις αποφάσεις.

Με μεγάλη μου έκπληξη όταν έπεσε το ZOOM διαπίστωσα ότι η οθόνη του κ. Παναγιωτίδη φιλοξενεί 14 καταγραφές του Περδικίδη και τον ευχαριστώ που με “παρακολουθεί”(?)!
Δυστυχώς το μόνο που καταφέρνετε είναι η δυσφήμιση του Δήμου με όσα λέτε ,όσα γράφετε , και όσα κάνετε. Που ακούστηκε δημοτικός σύμβουλος να φοράει μανδύα ελεγκτικού μηχανισμού και να ρωτάει σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που τις αγγίζουν επιφυλακτικά ακόμη και Υπουργοί, τηλεφωνικώς και με χυδαίες επιστολές, πού, γιατί , πόσο και πως θα διαθέσουν τα κεφάλαιά τους και θα ασκήσουν κοινωνικό έργο;
Ευτυχώς για την Σιντική όπως όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια και όλη η αντιπολίτευση δεν κολυμπάει στο ίδιο αποχετευτικό κανάλι είναι και κάποιοι που χρήζουν προσοχής.
Έγραψα και στην αρχή ότι ο κόσμος πλέον βλέπει και κρίνει ! Γι΄ αυτό στην περιοχή αυτών που φωνάζουν, παίρνει όλος ο συνδυασμός τους όσους ψήφους παίρνει μόνος του ένας Δημοτικός Σύμβουλος του Δομουχτσίδη (πχ. ο Στάθης Ζαπρίδης)

Περδικίδης Βασίλειος

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice