OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σε επιφυλακή ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου για την προστασία των πολιτών

Με γνώμονα την προστασία και ασφάλεια των πολιτών και δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώθηκε, με τον εντοπισμό τριών ακόμη κρουσμάτων της μετάλλαξης του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορωνοϊού στο Δήμο, συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) σε κεντρικά σημεία του Δήμου.

Συγκεκριμένα, σήμερα 08.02.21 από τις 10:00 μέχρι τις 15:00, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ελέγχους rapid test υψηλής αξιοπιστίας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελευθέριο Κορδελιό. Την Τρίτη 09.02.21, θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στην Πλατεία Ευόσμου και την Τετάρτη 10.02.21 το κινητό συνεργείο θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ελευθέριο Κορδελιό, τις ίδιες ώρες.

Της απόφασης του ΕΟΔΥ για άμεση παρέμβαση με τριήμερο έλεγχο στο Δήμο, προηγήθηκε επικοινωνία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Ο τελευταίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Δήμαρχο από το περασμένο Σάββατο 06.02.21, όταν ανακοινώθηκε ο εντοπισμός των τριών κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους στο Δήμο.

«Η επικοινωνία με τους επιτελείς του ΕΟΔΥ είναι συνεχής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση χωρίς να δημιουργηθεί πανικός», επισήμανε ο κ. Μανδαλιανός και πρόσθεσε: «Το μεταλλαγμένο στέλεχος της Νότιας Αφρικής φαίνεται πως είναι έως 40% πιο μεταδοτικό, ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις από μελέτες ότι είναι και πιο επικίνδυνο. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας αφορούν όλα τα στελέχη. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται και οι ενημερώσεις που γίνονται, σκοπό έχουν την προστασία και την ασφάλεια του κόσμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice