ΠΔΜ – Γρ. Γιαννόπουλος: Στον πόλεμο με τον ιό είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Γιαννόπουλος, της ΠΕ Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ»,  σε δήλωση του επισημαίνει την ανάγκη να στηριχτεί η πραγματική αγορά σε μια περιοχή που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα τόσο με την επιδημιολογική κρίση, όσο και με τις επιλογές για την μεταλιγνιτική εποχή. 

Θεωρεί πως είναι επιβεβλημένη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δυνάμεων της Δυτικής Μακεδονίας, μιας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «σε αυτό τον πόλεμο με τον ιό είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά «

Συγκεριμένα στη δήλωση του αναφέρει:

Η περιφερειακή αρχή κατάφερε να διχάσει την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας.
Η περιφέρεια με την μεγαλύτερη ανεργία, η περιφέρεια που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της απολιγνιτοποίησης.
Τα προβλήματα είναι μεγάλα και το τελευταίο που πρέπει να κάνουν είναι να διχάσουν τον κόσμο.
Με το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο ιός έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στην οικονομία και στην αγορά πέρα από την υγεία μας. Πάρα πολλές επιχειρήσεις με κρατική εντολή έχουν αναγκαστεί να παραμείνουν κλειστές όπως η εστίαση και το λιανεμπόριο. Πάρα πολλές μεγάλες επιχειρήσεις χωρίς εντολή κυβερνητική συνέχιζαν να δουλεύουν αλλά και αυτές με μεγάλη πτώση στον τζίρο τους λόγω το ότι η αγορά είναι μία αλυσίδα.
Ως παράταξη στο περιφερειακό συμβούλιο τονίσαμε το πρόβλημα από την αρχή, από τον Οκτώβριο και ζητούσαμε αναθεώρηση του προγράμματος.
Η λύση παραμένει μία αναθεώρηση του προγράμματος και στήριξη της πραγματικής αγοράς και οικονομίας.
Σε αυτό τον πόλεμο με τον ιό είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά , πρέπει να στηριχτούν όλοι και μαζί να νικήσουμε.
Σχολιάστε