OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διαρκώς κοντά στους δημότες

Η Δομή Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε πλήρη ετοιμότητα

Η «Νέα Δομή Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης» του Δήμου, η οποία ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο τόσο στο πρώτο lockdown της άνοιξης του 2020 όσο  και στο δεύτερο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, βρίσκεται και πάλι σε πλήρη ετοιμότητα και σε υψηλή λειτουργικότητα ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά  στις ανάγκες των κατοίκων.

Η συγκεκριμένη δομή αφορά στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης. στους δημότες που έχουν αδυναμία ή σημαντική δυσκολία μετακίνησης, προκειμένου να εξασφαλίσουν από το σπίτι τους την πρόσβαση στα βασικά αγαθά που αφορούν τη διατροφή και την υγεία τους.

Συμπολίτες μας:

Hλικιωμένοι, ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον,  χρόνιοι πάσχοντες υπό χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι και πολίτες με δικαιολογημένο αίτημα αδυναμίας μετακίνησης), εξυπηρετούνται από τη «νέα δομή Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κατά του COVID-19».

Βασικός στόχος μας παραμένει η καταγραφή, το ταχύτερο δυνατόν, όλων των αιτημάτων των συμπολιτών μας και η υλοποίησή τους άμεσα και αξιόπιστα για θέματα όπως:

  • συνταγογράφηση  και παράδοση φαρμάκων,
  • παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης,
  • έκδοση πάσης φύσεως πιστοποιητικών,
  • δωρεάν χορήγηση φαρμάκων και τροφίμων σε οικονομικά αδύναμους πολίτες,
  • ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Η λειτουργία της δομής βασίζεται στις υφιστάμενες υπηρεσιακές δυνάμεις του Δήμου δηλαδή στους εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες, στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο σπίτι», στους εργαζόμενους στα δύο  ΚΑΠΗ ενώ το ωράριο λειτουργίας εκτείνεται από 7.30-16.00 ως εξής:

  • στην Κοινότητα Μοσχάτου, τηλ. 210 9422927, 210 9418655,  2104832482
  • στην Κοινότητα Ταύρου, τηλ. 210.3476919.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής:

Βιώνουμε όλοι μία πρωτοφανή δοκιμασία από την άνοιξη του 2020 μέχρι σήμερα που δημιουργεί αυξημένες ευθύνες για τον Δήμο μας. Η λειτουργία της «Νέας Δομής» διευρύνει και ισχυροποιεί το κοινωνικό δίκτυο του Δήμου μας ώστε να καλύπτονται με επάρκεια  οι ανάγκες των πολιτών.

Είμαι ικανοποιημένος και υπερήφανος γιατί καταφέρνουμε όλοι μαζί να στηρίζουμε την τοπική κοινωνία σε μία πολύ δύσκολη περίοδο η οποία ακόμη δεν έχει τελειώσει και δοκιμάζει τις αντοχές μας. Απαιτείται, λοιπόν, από όλες και όλους συνεχή εγρήγορση και ετοιμότητα,  ψυχραιμία και  υπομονή ώστε  να  ξεπεράσουμε τις δυσκολίες  με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

«Μένουμε ασφαλείς» και ο Δήμος παραμένει κοντά σας για ό,τι χρειασθεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Κηφισιάς: Παράταση της έκθεσης ζωγραφικής της Ι.Κορακιανίτη

otavoice

Συνεχίζονται οι δενδροφυτεύσεις στον Δήμο Ζωγράφου

otavoice

Χαλάνδρι: Δεκέμβρης γιορτής και Πολιτισμού, με δράσεις για μικρούς & μεγάλους

otavoice

Η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, διεκδικεί τη δημαρχία της Σαλαμίνας

otavoice

Δαρδαμανέλης από Αρετσού: «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να φέρουμε τις εξελίξεις»

otavoice

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Λέρου, από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Φυτωρίου

otavoice