OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις στον Έβρο κατά της δομής στο ΚΥΤ Φυλακίου

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στον Έβρο με σύσσωμες αρχές και πολίτες να αντιδρούν στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, που ανακοίνωσε μονομερώς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις, σε συνέχεια όσων έχουν ήδη διοναργωθεί, με αποκορύφωμα την έντονη διαμαρτυρία με χιλιάδες Εβρίτες κατά την επίσκεψη του υπουργού Νότη Μηταράκη στην Ορεστιάδα.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει απόφαση να μην επιτραπεί μια εγκληματική εξέλιξη για τον Έβρο και την Θράκη, μιας και όπως τονίζουν τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας με την δημιουργία μιας τέτοιας δομής μια ανάσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θυμίζοντας τα γεγονότα του 2020 στις Καστανιές.

 

Η Επιτροπή Αγώνα που έχει συσταθεί για να συντονίζει τις ενέργειες συνεδρίασε χθες και αποφάσισε τα εξής:

«Συνεδρίαση Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας στις 26/02/2021».

Με την ανάρτηση στο διαδίκτυο (Διαύγεια) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με θέμα « Ανάληψη και δέσμευση πίστωσης 27.917 € για τη μίσθωση γεωτεμαχίων συνολικής έκτασης 33,5 στρεμμάτων για τις ανάγκες επέκτασης του Κ.Υ.Τ Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας», αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις ενέργειες για την επέκταση του Κ.Υ.Τ Φυλακίου, ΧΩΡΙΣ να λαμβάνει υπόψη την καθολική αντίδραση της κοινωνίας της Θράκης σε μία επικίνδυνη και επιζήμια απόφαση. Αποδεικνύεται ότι ο διάλογος τόσων εβδομάδων ήταν προσχηματικός από την πλευρά της.


Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας, σε έκτακτη συνεδρίαση της, την Παρασκευή 26/02/2021 αποφάσισε:

– Νομική διερεύνηση για την τήρηση ή μη της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, τόσο για την υφιστάμενη δομή, όσο και για την σχεδιαζόμενη επέκταση της.
– Σύσκεψη με τους φορείς του Δήμου Ορεστιάδας, την Κυριακή 28/02/2021 και ώρα 12:00, για καθορισμό ημερομηνίας εκδήλωσης διαμαρτυρίας και όσων άλλων ενεργειών απαιτηθούν.

Η Επιτροπή Αγώνα υπενθυμίζει ότι υπάρχει ενεργή πρόσκληση προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για δια ζώσης συνάντηση.
Ο αγώνας, με ενωμένη την κοινωνία της Θράκης, θα συνεχιστεί μέχρι την ανάκληση της απόφασης.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice