OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ασπροπύργου: Χρυσό Βραβείο στα Best City Awards 2020 με τον Νέο Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό

Τα Best City Awards 2020, που διοργανώνει η Boussias Media Group, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, επιβραβεύοντας για 4η χρονιά την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις, απένειμαν στις 22 Φεβρουαρίου, στον Δήμο Ασπροπύργου, το Χρυσό Βραβείο (Gold) στον Πυλώνα Green City / Κατηγορία Green School Building, για τον νεοανεγερθέντα Πρότυπο Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Ρουπάκι.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, συνεχάρη  όλες τις πόλεις που υπέβαλαν υποψηφιότητες και ιδιαίτερα αυτές που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία και δήλωσε: «Ο ιός covid-19 ήρθε, απείλησε, αλλά τον αντιμετωπίσαμε. Η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα, ανοίγοντας και νέους δρόμους. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, καινοτομήσαμε, βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, στηριχθήκαμε στην εμπειρία των υπαλλήλων, ανοιχθήκαμε στην κοινωνία, βρήκαμε τρόπους συν-εργασίας, αλλάξαμε κάποιες συνήθειες… και πετύχαμε! Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!».

O Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, κ. Νικόλαος Μελετίου, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές και την κριτική επιτροπή, χαρακτηριστικά τόνισε: «Ο Δήμος Ασπροπύργου, σχεδιάζοντας με γνώμονα την Ατζέντα 2030 της Ε.Ε. για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και πιο συγκεκριμένα τους στόχους 7 – Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια, 9 – Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές και 10 – Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, κατασκεύασε έναν Πρότυπο Βιοκλιματικό, Βρεφονηπιακό Σταθμό στον οικισμό Ρουπάκι, ένα νεόδμητο σύγχρονο κτίριο, με χώρους διαμορφωμένους, ώστε να φιλοξενούν και να εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της ευαίσθητης βρεφονηπιακής ηλικίας. Κτίριο τεχνικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από υλικά που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, φυσικό αερισμό, φωτισμό και κλιματισμό, και  χρήση φιλικών υλικών προς το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Παραμένουμε πάντοτε θερμοί υποστηρικτές της καινοτομίας και της τεχνολογικής εξέλιξης, αναγνωρίζοντας την αξία του βιοκλιματικού σχεδιασμού στην εποχή μας, βασικού πυλώνα της αστικής αειφορίας και της κτηριακής λειτουργικότητας, και αποφασίζουμε όλα τα σχολικά κτήρια που θα εγείρονται από τούδε και στο εξής να υπόκεινται αυστηρά σε βιοκλιματικές προδιαγραφές. Ανεβάζουμε τον πήχη, θέτουμε υψηλότερους στόχους, στη δουλειά μας, στην ζωή των παιδιών μας και  πορευόμαστε με αυτοπεποίθηση σε ένα βιώσιμο μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

 

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Π.Ε. Ρόδου το Σάββατο 15/6

otavoice

Η Αθήνα ιδρύει Ενεργειακή Κοινότητα- Χ. Δούκας: «Μέχρι το 2030 θέλουμε να παράγουμε καθαρή ενέργεια»

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Τελετή τιμής και μνήμης για τους 62 Μάρτυρες

otavoice

Eνημέρωση για τους δασικούς χάρτες στον Δήμο Πεντέλης

otavoice

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Κιλκίς υπέρ των εργαζομένων της Fieratex και της Sonoco

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Β. Κυνουρίας με μαθητές του Γενικού Λυκείου Άστρους

otavoice