OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονιών Νήσων με Δημάρχους της Κεφαλονιάς

Μια σειρά από σημαντικά και επίκαιρα θέματα των πολιτών απασχόλησαν την συνάντηση που πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τους Δημάρχους Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, Σάμης Γεράσιμο Μονιά και Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Κεφαλονιά.

Αντάλλαξαν ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν στις αναγκαίες παρεμβάσεις σε υποδομές στο πλαίσιο της αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών από τον ΙΑΝΟ αλλά και εν γένει για την συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τους Δήμους της Κεφαλονιάς σε θέματα αναπτυξιακά, όπως και την εξέλιξη έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Κατερίνα Μοθωναίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σωτήρης Κουρής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ληξουρίου Χρήστος Βολτέρας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ληξουρίου Γεράσιμος Γαλανός.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε, επίσης, τους Δημάρχους ότι έχει εγκριθεί ένα ποσό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ως πρώτο βήμα για την χρηματοδότηση μελετών και έργων αποκατάστασης, ενώ έχει εγκριθεί επιπλέον χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στο χώρο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στη Παλοστή.

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της εφαρμογής της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) της Παλλικής, η οποία αποτελεί ένα σοβαρό χρηματοδοτικό εργαλείο, που εκκρεμεί από τους σεισμούς του 2014 προκειμένου η περιοχή να ξεπεράσει τα προβλήματα, να ενισχύσει τις απαιτούμενες υποδομές και να δημιουργήσει δομές για την αντισεισμική έρευνα και συμπεριφορά.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε, ακόμη, πως η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, με συνεργασία όλων των Δήμων, αποτελεί το βασικό στόχο του νέου περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, καθώς έτσι επιτυγχάνεται ο καλύτερος σχεδιασμός για τη διαχείριση και η χρηματοδότηση του συστήματος διαχείρισης αποβλήτων με προοπτική για την ποιότητα ζωής και την αξιόπιστη τουριστική ταυτότητα.

Ζήτησε, δε, απο το Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο να οριστικοποιήσει τη θέση του Δήμου Αργοστολίου στο νέο Φορέα και να παίξει ενεργό ρόλο υπενθυμίζοντας ότι το Αργοστόλι έχει οριστεί ως η έδρα του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΠΙΝ επανδρώνει το Λιμενικό Σώμα με δυο σύγχρονα σκάφη υγειονομικού εξοπλισμού

Ο νέος ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων προχωρεί με συνειδητοποίηση των ευθυνών και της αποστολής του

Ρόδη Κράτσα: «Η Ιθάκη θα προβάλει την ταυτότητα και την παγκόσμια θέση της»

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice