Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Δήμου Κ. Κέρκυρας – Συνεδρίασε το Συντονιστικό

Ο “Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2020 – 2021” ήταν το θέμα της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων.

Στη  διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία της Δημάρχου, Μερόπης Υδραίου, συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ι.Ν., εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής που έχουν αρμοδιότητα επί των θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Θέματα που συζητήθηκαν:

  • Η ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων που εμπλέκονται σε δράσεις πολιτικής προστασίας (συντήρηση εξοπλισμού και μηχανημάτων, ανάθεση και καταμερισμός αρμοδιοτήτων, εξουσιοδοτικές πράξεις κ.λπ.)
  • Η διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων σε επίπεδο Δήμου για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών.
  • Ο συντονισμός δράσεων πολιτικής προστασίας των λοιπών φορέων (Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Λιμενικού Σώματος, ΕΚΑΒ κ.λπ.) σε επίπεδο Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.
  • Ο προσδιορισμός μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας όταν προβλέπεται από την ΕΜΥ η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές και καταιγίδες κ.λπ.).

Η αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δήμου σε δράσεις για την υποστήριξη του έργου του Δημάρχου στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Αναφορικά με την πορεία των ενεργειών για τη χειμερινή περίοδο ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τις υπηρεσίες του συνεχίζει να εργάζεται ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Στόχος είναι να υπάρξει και η κινητοποίηση των συναρμόδιων και εμπλεκόμενων με την πολιτική προστασία φορέων, ώστε να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα για το υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου. Επίσης σημειώθηκε ότι η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει μεγαλύτερους κινδύνους και επιβάλλεται η καλύτερη πρόληψη των επικίνδυνων καιρικών  φαινομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε