Π.Ε. Καρδίτσας: Αποκατάσταση ζημιών του ΙΑΝΟΥ στον Δήμο Σοφάδων

Τα έργα επισκέφτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Νούσιος και ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον ΙΑΝΟ, από την ΠΕ Καρδίτσας στο Δήμο Σοφάδων. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο, με μια εκτεταμένη εργολαβία, αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που είχαν προκύψει τόσο στον ποταμό Σοφαδίτη, όσο και στο οδικό δίκτυο:

‘’ Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή τοιχίου προστασίας πρανών στον ποταμό Σοφαδίτη και τον καθαρισμό του ποταμού ( κόψιμο δέντρων, απομάκρυνση φερτών υλικών κλπ), από το σημείο που βρίσκεται η γέφυρα εντός της πόλης των Σοφάδων, έως και τη γέφυρα της Ε.Ο.

Επιπλέον κατασκευάζονται ερείσματα σε οδούς της αρμοδιότητάς μας στον δήμο Σοφάδων καθώς και νέο τοιχίο αντιστήριξης σε προβληματικό σημείο της Τ.Κ Ρεντίνας. Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα αποκατάστασης των ζημιών που είχαν καταγραφεί αμέσως μετά το πέρασμα του ΙΑΝΟΥ και ουσιαστικά γίνεται πράξη η δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού για άμεση ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων και έργων υποδομών, στις περιοχές που επλήγησαν’’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προτάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετόπιση του τρίτου κύμματος της πανδημίας

Περιφέρεια Θεσσαλίας: 6.120.000€ για φυσικό αέριο σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα

Που θα γίνουν Drive Through Rapid Tests σήμερα στη Θεσσαλία
Σχολιάστε