OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Επιστολή Παπαστεργίου σε Θεοδωρικάκο: “Είχαμε ένα πολύτιμο και ειλικρινή συνεργάτη”

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους αυτοδιοικητικούς η αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, μιας και η συνεργασία τους υπήρξε στενή και αποτελεσματική. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο απερχόμενος υπουργός βομβαρδίζεται από τα στελέχη της αυτοδιοίκησης που του δηλώνουν την πλήρη ικανοποίηση τους από την συνεργασία και την στήριξη τους, ενώ δεν είδαν με καλό μάτι την αλλαγή σκυτάλης. Πάνω από 220 δήμαρχοι και το σύνολο των περιφερειαρχών έχουν επικοινωνήσει με τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο από την ώρα της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού δείγμα της αναγνώρισης του έργου και της συνεργασίας που υπήρχε μεταξύ αυτοδιοικητικών και πολιτικής ηγεσίας.

Στο παρασκήνιο ακούγονται διάφορα για την απρόσμενη εξέλιξη στον Υπουργείο Εσωτερικών που έχουν να κάνουν με πολιτικές αλλά και άλλες  σκοπιμότητες… που η σημερινή πολιτική ηγεσία προφανώς δεν ευνοούσε.

Αυτό το κλίμα αποτυπώνεται και στην επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Παπαστεργίου Δημήτρης και την οποία δημοσιεύουμε:

Αγαπητέ Τάκη,
Θέλω να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας και για την ουσιαστική στήριξη που παρείχες στους Δήμους, ως αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπουργικής σου θητείας.
Στο πρόσωπό σου η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βρήκε το προηγούμενο διάστημα έναν πολύτιμο και ειλικρινή συνεργάτη, έναν άνθρωπο που άκουγε τις απόψεις και ανησυχίες μας και δρομολογούσε λύσεις, σε δεκάδες μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούσαν. Ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, από το Μάρτιο μέχρι σήμερα, η  διαρκής κι εποικοδομητική συνεργασία των Δήμων με το ΥΠΕΣ αποδείχθηκε καταλυτική στην πετυχημένη κοινή μας προσπάθεια, να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις τοπικές μας κοινωνίες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.
Η διαρκής παρουσία σου στις πρόσφατες συνεδριακές διασκέψεις της ΚΕΔΕ και η ενεργός συμμετοχή σου στο διάλογο με τους αιρετούς του θεσμού μας, ανέδειξε το πραγματικό σου
ενδιαφέρον να προχωρήσουμε από κοινού τη μεγάλη και ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης.
Η προετοιμασία για τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους, το νέο μοντέλο προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ο νέος εκλογικός νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, είναι μέρος του σημαντικού έργου που αφήνεις παρακαταθήκη στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία πιστεύω πραγματικά ότι θα σταθεί κι αυτή στο πλευρό των Δήμων και της ΚΕΔΕ, με όρους ισοτιμίας και ειλικρίνειας.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα πολιτικά σου βήματα.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Δημήτρης Παπαστεργίου
Δήμαρχος Τρικκαίων- Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα

Δέκα εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για το Ειδικό Σχολείο Γλυφάδας

otavoice

Έκτακτες δράσεις πυροπροστασίας ύψους 218.779€ από τον Δήμο Πόρου

otavoice

Επίσκεψη της Δημάρχου Γαύδου στην ΕΕΤΑΑ για υλοποίηση έργων

otavoice

ΑΣΕΠ: Παιδαγωγοί στον Δήμο Φυλής

otavoice

Ολοκλήρωση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού

otavoice

Τηλεδιάσκεψη για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ερμιονίδας

otavoice