Π.Ε. Λευκάδας: «Σε τροχιά ολοκλήρωσης η Μελέτη για τον Νέο Δρόμο Φτερνό – Ρούδα»

Ένα σημαντικό έργο, ο «Νέος Δρόμος Φτερνό-Ρούδα», μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, μετά από περίπου δύο δεκαετίες.

Υπογράφηκε, προ ημερών, από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η 2η Συμπληρωματική Σύμβαση για την ανασύνταξη της μελέτης που είχε αφετηρία το έτος 2000, επί Νομαρχίας Λευκάδας.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαθέτουμε την οριστική μελέτη για τον Νέο Δρόμο Φτερνό-Ρούδα. Είναι μια εξαιρετική εξέλιξη, που συμβαδίζει με τους στόχους μας και το όραμά μας. Ο νέος δρόμος θα εξασφαλίσει ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση προς τον Μικρό Γιαλό, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τις δυνατότητες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε: «Η ‘αναβίωσή’ της μελέτης αυτής, που έρχεται από το 2000, ήταν μια δύσκολη διαδικασία. Όμως, είμαστε αποφασισμένοι να ξεμπερδεύουμε με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, να ωριμάζουμε μελέτες και να υλοποιούμε έργα. ».

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχική Σύμβαση για τη μελέτη του έργου υπογράφηκε το έτος 2000 με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λευκάδας, και η τελευταία πράξη ήταν το έτος 2010, όπου και υπογράφηκε η 1η Συμπληρωματική Σύμβαση μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας και των αναδόχων μελετητών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη επιχορήγηση 10 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες της χώρας

Π.Ε. Λευκάδας: Επαναλειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ Λευκάδας από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Ρόδη Κράτσα: Πέντε χρόνια μετά την “Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα”. Που βρισκόμαστε;

 
Σχολιάστε