OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Έργα 930.000€ δημοπρατούνται για την Ενεργειακή Αναβάθμιση σχολικών κτιρίων του Δήμου Ζίτσας

«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 930.000ευρώ που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων του Δήμου Ζίτσας, έδωσε με απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή στη διάρκεια της συνεδρίασής της το πρωί της Δευτέρας (14/12/2020).

Το έργο με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων Δήμου Ζίτσας» χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΉΠΕΙΡΟΣ», και τον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη», με τίτλο: «Αναβάθμιση Κτιρίων και Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης σε Δημόσια Κτίρια» και αφορά στην αναβάθμιση και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης τεσσάρων (04) σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου.

« Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει σε όλη τη διάρκεια της θητείας της ότι η σχολική κοινότητα και οι υποδομές που τη στεγάζουν αποτελούν πρώτιστο μέλημα μας», τονίζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και προσθέτει: «στα πλαίσια αυτά καταφέραμε να εντάξουμε το εν λόγω έργο και θα συνεχίσουμε εκπονώντας συνεχώς μελέτες προκειμένου να συμμετέχουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα χρηματοδοτικά προγράμματα με στόχο την υλοποίηση έργων και δράσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα τα σχολεία μας να αποτελούν πρότυπα».

Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται να γίνουν στα κτίρια των Δημοτικών Σχολείων Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας, έχουν ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων αλλά και την επίτευξη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται, κατά περίπτωση, εργασίες:

• Αντικατάστασης των υαλοστασίων με νέα, κουφώματα με θερμοδιακοπή και διπλό υαλοπίνακα με διάκενο τουλάχιστον 12mm και ειδική ανακλαστική μεμβράνη,
• Τοποθέτησης θερμομόνωσης κτιριακού κελύφους (οροφών/στεγών και τοιχοποιών) με ειδικά για τον σκοπό υλικά,
• Αντικατάστασης λεβήτων & εγκατάστασης ειδικών αυτοματισμών για τα συστήματα θέρμανσης,
• Αντικατάστασης των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέα τα οποία φέρουν λαμπτήρες LED υψηλής απόδοσης,
• Εγκατάστασης αντλιών θερμότητας για κλιματισμό χώρων στο γυμναστήριο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου δημοτικού Σχολείου Ελεούσας,
• Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

24.000ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Ένα ακόμη έργο που είχε προταθεί από το Δήμο Ζίτσας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για την «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων στο Δήμο Ζίτσας» προϋπολογισμού 24.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η Τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση έξι στεγάστρων στάσεων σε πολυσύχναστα σημεία του συγκοινωνιακού αστικού και υπεραστικού δικτύου του Δήμου Ζίτσας, στις Κοινότητες Βουνοπλαγιάς, Ροδοτοπίου, Ελεούσας, Αγίου Ιωάννη, Κληματιάς και Ζίτσας.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω έργο έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχής Ζίτσας, αντικατάστασης των στεγάστρων αναμονής σε στάσεις λεωφορείων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού. Την τελευταία τριετία έχουν τοποθετηθεί οκτώ (08) νέα καλαίσθητα στέγαστρα αναμονής σε αντίστοιχες στάσεις λεωφορείων που έχουν χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου και χορηγίες επιχειρήσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έργα βασικών υποδομών στον Δήμο Ζίτσας με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Σε εξέλιξη έργα όμβριων 3,3εκ. ευρώ σε Ζωοδόχο και Ελεούσα του Δήμου Ζίτσας

Κόμβοι από το μέλλον στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζίτσας

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Χαλανδρίου: Βραβείο για το πρόγραμμα εξυπηρέτησης πολιτών στη νοηματική

otavoice

Πύργος: Αυτοκίνητα & μηχανές αντίκες, θα «στολίσουν» την κεντρική πλατεία της πόλης

otavoice

Τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας

otavoice

Φλώρινα: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών, με την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ

otavoice

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Υφ. Περιβάλλοντος, για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

otavoice