Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών του Εθνικού Κήπου

Μια σειρά παρεμβάσεων στον  ιστορικό και   εμβληματικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης, τον Εθνικό Κήπο  ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων.

Ο κήπος των 154 στρεμμάτων που λειτουργεί από το 1839,  με την επιμέλεια τότε της βασίλισσας Αμαλίας,  γίνεται πιο όμορφος και  πιο προσβάσιμος σε όλη του την έκταση. Οι παρεμβάσεις αφορούν  στην βελτίωση της «ραχοκοκαλιάς»  όλων εκείνων των υποδομών που κρατούν τον Κήπο ζωντανό, ασφαλή και επισκέψιμο.

Ανακατασκευάζονται οι διάδρομοι, αποκαθίσταται το αρδευτικό σύστημα  κάτι που θα  συμβάλλει καθοριστικά στην  αναζωογόνηση του πράσινου, συμπληρώνεται και αναβαθμίζεται ο αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, καλαθάκια κ.λ.π.) , αποκαθίστανται τα παρτέρια, συντηρούνται οι λίμνες και η πανέμορφη ξύλινη γέφυρα, εκσυγχρονίζεται ο φωτισμός και το σύνολο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων , τοποθετείται σύγχρονη σήμανση κ.α.  Το έργο τελικού κόστους 1,85 εκ. ευρώ που προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους ,  εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022.

Σε όλη τη διάρκεια των έργων ο Κήπος θα είναι ανοιχτός για το κοινό εκτός από τα σημεία στα οποία γίνονται σταδιακά οι παρεμβάσεις. Οι εργασίες θα γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα για την πανίδα και την χλωρίδα του Κήπου.

Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και οι τεχνικές που θα εφαρμοστούν είναι σύμφωνες με την αισθητική και την μορφολογία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσκεψη του Δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου

Αμπατζόγλου: «Το Μαρούσι θα γίνει πιο φωτεινό και οικολογικό»

Αμπατζόγλου: «Ο Δήμος είναι παρών για τους ευάλωτους συμπολίτες μας όλες τις ημέρες του χρόνου»
Σχολιάστε