Τζιτζικώστας: «Οποιαδήποτε συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων είναι άκαιρη και άκυρη»

Επικίνδυνη είναι για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα οποιαδήποτε συζήτηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε επίσης τους φόβους του για ένα τρίτο κύμα του κορονοϊού, προτείνοντας τα σχολεία να μην ανοίξουν εντός του Δεκεμβρίου, αλλά μετά τη γιορτή των Φώτων ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας ότι «το έχουν ζητήσει και οι ίδιοι επιχειρηματίες να μην ανοίξουν τον Δεκέμβριο».

«Οποιαδήποτε συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων είναι άκαιρη και άκυρη. Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε σήμερα το μόνο, για το οποίο πρέπει να συζητάμε είναι για το πώς θα προστατευτούμε. Αν χαλαρώσουμε τώρα και αν ανοίξουμε τώρα ξαφνικά, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος. Μπορεί να επιστρέψουμε πάλι στα στοιχεία που είχαμε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο».

Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ενώ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα όπως φαίνεται και από τα λύματα.

«Έχουμε μια εικόνα από την ανάλυση των λυμάτων της Θεσσαλονίκης που καταγράφεται μια πτώση τις τελευταίες ημέρες της τάξεως του 20%, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα είμαστε κάτω κατά 50% στο φορτίο του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων. Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αυτή την καλύτερη εικόνα θα τη δούμε στα νοσοκομεία μας. Δε θα τη δούμε για τουλάχιστον μια εβδομάδα με δέκα ημέρες. Θα συνεχίσει και ο αριθμός των συμπολιτών μας που φεύγουν από τη ζωή να είναι υψηλός, αλλά και το ποσοστό εκείνων που θα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Να μη χαλαρώσουμε τώρα που βλέπουμε ότι τα πράγματα πάνε προς μια ύφεση, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κυλήσουμε και πάλι» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν μπορούν να ανοίξουν πριν τα Φώτα.

«Παρότι οι επιδημιολόγοι είναι αυτοί που θα κάνουν τις εισηγήσεις τους, η άποψη μου είναι ότι σε περίπτωση που ανοίξουν τα σχολεία, ανεξάρτητα από τα επιδημιολογικά δεδομένα που δείχνουν ότι δεν υπάρχει υψηλή μετάδοση στα σχολεία, δυστυχώς θα αρχίσει και πάλι η κινητικότητα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας και αυτό δεν είναι καλό. Εγώ θα απέφευγα το άνοιγμα των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες μέχρι τα Φώτα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας ότι «το έχουν ζητήσει και οι ίδιοι επιχειρηματίες να μην ανοίξουν τον Δεκέμβριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα εγρήγορσης στην Θεσσαλονίκη από Πρωθυπουργό, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο

Στοχευμένοι έλεγχοι της ΕΑΔ και της ΠΚΜ σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης

ΠΚΜ: Εργασίες συντήρησης στην 22η Επαρχιακή Οδό (Λαγκαδίκια – Σχολάρι)

 
Σχολιάστε