OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια

Πατούλης: «Ως Περιφερειάρχης αλλά και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια που στόχο της έχει την προστασία της υγείας των πολιτών»

Ζητήματα που αφορούν στη συνδρομή των ιδιωτών γιατρών να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και στην υλοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης, μέσω της Περιφέρειας Αττικής, δράσεων ενάντια στην πανδημία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για μια σειρά από χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας μέσω των οποίων θωρακίζεται περαιτέρω το σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση του Εθνικού  Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με 9,5 εκ. ευρώ αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, για την προμήθεια βιοϊατρικού και λοιπού εξοπλισμού και την αναβάθμιση – ανάπτυξη νέων μονάδων εργαστηρίων ΚΕΔΥ, λόγω της πανδημίας COVID-19. Ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Κικίλια και για την απόφαση χρηματοδότησης της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας με το ποσό των 5 εκ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 9 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, προκειμένου να ενισχυθεί το Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών που βρίσκονται στην Αττική.

Στη συνέχεια έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο τρόπο συνδρομής των ιδιωτών γιατρών στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε συγκεκριμένα: “Οι ιδιώτες γιατροί είναι παρόντες. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που είμαι σήμερα εδώ, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, σε αυτή τη δυναμική προσπάθεια που θα κάνουμε με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, έτσι ώστε να στηρίξουμε και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους συμπολίτες μας. Το Υπουργείο Υγείας έχει σχέδιο και πλάνο, σε μία συλλογική, ομαδική προσπάθεια για την αξία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η χώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, δοκιμάζεται από μία τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, μία πανδημία. Και σε αυτή την προσπάθεια, θα πορευθούμε και θα αγωνιστούμε όλοι μαζί”.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής από την πλευρά του υπογράμμισε: “Σε μία σημαντική συνάντηση που είχα ως Περιφερειάρχης Αττικής αλλά και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, συζητήσαμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε, ως επιστημονικός φορέας αλλά και ως Αυτοδιοίκηση να συνδράμουμε περαιτέρω στην  εθνική προσπάθεια που στόχο της έχει την προστασία της υγείας των πολιτών. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα την αποφασιστικότητά μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζητήματα της πανδημίας.

Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει πλάνο, υπάρχει στρατηγική. Η οργάνωση του υπουργείου Υγείας  δείχνει ότι υπάρχει ένα στρατηγικό πλάνο με βάση το οποίο θα μπορέσουμε να μεταβούμε στην επόμενη ημέρα. Χρειάζεται προσπάθεια, προσήλωση και στενή συνεργασία όλων μας. Με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις θα συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες της χώρας μας”. 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Ντουμπάι ο Απ. Τζιζτικώστας για την προβολή-προώθηση των μακεδονικών προϊόντων

otavoice

Κιλκίς: Δωρεάν rapid tests σε Τέρπυλλο και Ξυλοκερατιά

otavoice

5η διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Χαλανδρίου

otavoice

Συγκέντρωση Χριστουγεννιάτικων Δώρων από τον Δήμο Νέας Ιωνίας

otavoice

Δήμος Κω: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο ανάπλασης στην Δ.Κ. Αντιμάχειας

otavoice

Νεότερη αυτοψία του Δημάρχου Αμαρουσίου, στο έργο του πρανούς επί της οδού Ερεσσού

otavoice