OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Πρωτοβουλίες του Δήμου Ληξουρίου για την απόκτηση και αναστύλωση του σπιτιού της Ντιάνας Αντωνακάτου

Επίσκεψη στο σπίτι της αείμνηστης Ντιάνας Αντωνακάτου πραγματοποίησαν σήμερα (30/11) το πρωί ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γεράσιμος Γαλανός.

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος Ληξουρίου έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την απόκτηση και αναστύλωση του σπιτιού της Ντιάνας Αντωνακάτου ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανακήρυξή του ως διατηρητέου.

Την προηγούμενη εβδομάδα σε μια τηλεδιάσκεψη που συμμετείχαν η Περιφερειάρχης κα Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΙΝ, ο Δήμαρχος κ. Κατσιβέλης, έθεσε το θέμα της απόκτησης και αναστύλωσης του ιστορικού αυτού κτιρίου και της αξιοποίησής του σε ένα χώρο πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή.

Η Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και αποφασίστηκε το πλαίσιο που θα κινηθούν Δήμος και Περιφέρεια, σε συνεργασία, για την επίτευξη του στόχου.

Ο κ. Τραυλός με την επαγγελματική του ιδιότητα ανέλαβε μέσω του γραφείου του να εκπονήσει αφιλοκερδώς μια μελέτη εκτίμησης κόστους επισκευών και συντήρησης προκειμένου να προχωρήσει η πρόταση απόκτησης του ακινήτου από την Περιφέρεια και στη συνέχεια να παραχωρηθεί στο Δήμο.

Η Ντιάνα Αντωνακάτου υπήρξε σπουδαία Ελληνίδα ζωγράφος που γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς το 1921. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ζωγραφική κοντά στον Κώστα Παρθένη και χαρακτική με τον Γιάννη Κεφαληνό (1944-1949). Υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του συνδιακλιστικού οργάνου των εικαστικών καλλιτεχνών. Έλαβε μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ τα τελευταία 25 χρόνια στο πατρικό της, στα γραφικά Βιλατώρια Παλικής στην Κεφαλλονιά, παρουσίαζε κάθε χρόνο τα έργα της. Πέθανε σε ηλικία 92 ετών στο Ληξούρι στις 8 Οκτωβρίου 2011.

Σχετικά Άρθρα

Ο Απ. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων

otavoice

Πειραιάς: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Οικοδομούμε ειλικρινή διάλογο με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας μας»

otavoice

Κ. Πελετίδης: Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, δεν έχει ακόμα δικαιωθεί

otavoice

Β. Μητλιάγκα: «Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον»

otavoice

Εντυπωσίασε το Διεθνές Συμπόσιο “Following Aristotle”… εν πλω για τον Άθωνα

otavoice