OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σε εξέλιξη το ΔΣ της ΚΕΔΕ: Στο επίκεντρο προϋπολογισμός, αρμοδιότητες και ΕΕΤΑΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα κρίσιμο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας  στην αίθουσα  «Olympia» του ξενοδοχείου Divani Caravel , στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο των θεμάτων βρίσκονται τα θέματα αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το θέμα που  αφορά στην αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε και το θέμα του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021.

Κατά πλειοψηφία και μετά από μια μακρά συζήτηση που διατυπώθηκαν πολλές ενστάσεις , εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση με 2 εκατ. ευρώ, της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.  Τα μέλη ξεκαθάρισαν την αναγκαιότητα να στηριχθεί η ΕΕΤΑΑ , ζήτησαν ταυτόχρονα μέσα από τον νέο κρατικό προϋπολογισμό να επιστραφεί το συγκεκριμένο ποσό, στα ταμεία της ΚΕΔΕ.

Παράταση να καταθέσει τις θέσεις της για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, ζητά το ΔΣ της ΚΕΔΕ 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, εισηγήθηκε να αποδεχτεί η ΚΕΔΕ την πρόσκληση συμμετοχή της στο διάλογο για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά έθεσε θέμα χρονοδιαγράμματος, διαφωνώντας με την προθεσμία των 15 ημερών που όρισε το Υπουργείο Εσωτερικών.  Δεν είναι εφικτό να έχουμε θέση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει μια επιστολή στον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο που θα του διατυπώνει το αίτημα του οργάνου.

Με την εισήγηση συμφώνησαν τα μέλη του ΔΣ κάνοντας λόγο για βιαστικές ενέργειες από την πολιτική ηγεσία και ζήτησαν περιθώριο τουλάχιστον δυο μηνών για να γίνει εσωτερικά ουσιαστικός διάλογος και να διαμορφωθεί η πρόταση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έντονες αντιδράσεις για τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2021 

Έντονοι προβληματισμοί και σκληρή κριτική για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021, διατυπώθηκαν από τον εισηγητή πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Γιάννη Μουράτογλου και τα μέλη που τοποθετήθηκαν. Παρανυχίδα όσων συζητάμε μέχρι τώρα είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουράτογλου για να περιγράψει αυτά που προβλέπει ο προϋπολογισμός  για τους ΟΤΑ. Για οικονομικό αδιέξοδο έκαναν λόγο που δυναμιτίζει την τοπική αυτοδιοίκηση και ζήτησαν να τεθεί μια κόκκινη γραμμή.

Θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά που δεν θα βγαίνουν τα νούμερα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , Δημήτρης Παπαστεργίου. Για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων πρέπει να κινηθούμε και να θέσουμε στον Υπουργό και στον Πρωθυπουργό τις ενστάσεις μας, ανέφερε. Για το θέμα αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή που θα ζητάει συνάντηση για να τεθούν οι προβληματισμοί των δημάρχων.

Σχετικά Άρθρα

Επιτυχής η άσκηση «Δια Πυρός» της Πυροσβεστικής στην Μαλακάσα Ωρωπού

otavoice

Η Τράπεζα Πειραιώς στη Βάρδα παραμένει και επίσημα σε λειτουργία

otavoice

Παρέμβαση Κ. Πελετίδη στον Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων για την ανακύκλωση συσκευασιών

otavoice

Ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

otavoice

Δήμος Κατερίνης: Ενημέρωση για πυρασφάλεια -πυροπροστασία στο προσωπικό και μέλη των ΚΑΠΗ

otavoice

Εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου-Ταύρου

otavoice