Ο Δήμος Καρπενησίου προβάλλει ιστορία, ήθη, έθιμα και τοπικά προϊόντα μέσα από την τηλεόρασή σας!

Ιδιαίτερη κινητικότητα από τηλεοπτικά συνεργεία σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο μας. Ο Δήμος Καρπενησίου αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για την προβολή και την προώθηση της περιοχής μας. Με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας και των μουσικών: Βαγγέλη Μπακόπουλο στο κλαρίνο, Σάκη Καρακώστα στο βιολί, Ανδρέα Λενά στο λαούτο, Δημήτρη Ρουσκά στα κρουστά και Θεόδωρο Μάκκα στο τραγούδι, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική συμβολή τους.  

Η εκπομπή «Στα θρανία» του Kontra Channel με παρουσιάστρια την Πόπη Δημητριάδη πραγματοποίησε γυρίσματα σε διάφορα σημεία του Δήμου Καρπενησίου προβάλλοντας την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τοπικά προϊόντα του τόπου μας. Το επεισόδιο θα προβληθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 στις 10:30 π.μ. όπου μπορούμε να το παρακολουθήσουμε διαδικτυακά. 

Πολυήμερα γυρίσματα στην περιοχή μας πραγματοποίησε και η εκπομπή «Εικόνες του Open TV με παρουσιαστή τον Τάσο Δούση αναδεικνύοντας σημεία ενδιαφέροντος, λαογραφία και ιστορία, τοπικές γεύσεις και προϊόντα, έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας. Για την ημερομηνία προβολής του επεισοδίου θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. 

Αφιέρωμα σε χωριά της Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε και από τη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ με τίτλο «Από πέτρα και χρόνο». Το πρώτο επεισόδιο με τίτλο «Τα Βαλκάνια της Ευρυτανίας» προβλήθηκε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 από την ΕΡΤ2. Ακολουθούν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου το επεισόδιο με τίτλο «Κορυσχάδες» και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου το επεισόδιο με τίτλο «Το Ιστορικό Σχολείο Κορυσχάδων». Επίσης την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου θα προβληθεί το επεισόδιο με τίτλο «Βίνιανη».  

Η συνεργασία του Δήμου Καρπενησίου με φορείς και ιδιώτες, συμβάλλει στην καλύτερη προβολή και παρουσίαση του Δήμου μας, τονώνοντας την τοπική μας αγορά.  

 
Σχολιάστε