OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Λαυρεωτικής: Αναστολή εκδίκασης ενστάσεων Κτηματολογίου για περιοχές της Λαυρεωτικής και του Σαρωνικού

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Δημάρχου Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, δόθηκε από τον ίδιο η διαβεβαίωση, ότι σήμερα Δευτέρα 19/10/2020 κατατέθηκε Τροπολογία εκ μέρους των Υπουργείων Οικονομικών (Υπουργός: Χρ. Σταϊκούρας) και Περιβάλλοντος (Υπουργός: Κ. Χατζηδάκης) στο Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών: «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», η οποία θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 22/10/2020 και με την οποία θα αναστέλλονται έως τις 29/01/2021 οι εκδικάσεις των ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας εναντίον ιδιωτών.                                                                     

Μέχρι το τέλος του έτους, θα υπάρξει ρύθμιση με Νομοσχέδιο στη Βουλή, ώστε να δοθεί άμεση λύση στην εκδίκαση των ενστάσεων του Δημοσίου σε βάρος χιλιάδων ιδιοκτητών των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.                                                                                                                                            

Ο Δήμος Λαυρεωτικής είχε προτείνει την επέκταση του Νόμου 719/1977, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 1160/1981, (με τον οποίο είχε δοθεί λύση στις ιδιοκτησίες του πρώην Δήμου Κερατέας) και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Λαυρεωτικής (πρώην Δήμου Λαυρεωτικής, πρώην Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου), καθώς και σε περιοχές του Δήμου Σαρωνικού (Σαρωνίδα, κ.α.), όπως αυτές οι εκτάσεις προσδιορίζονται στο τοπογραφικό διάγραμμα- χάρτη Ντουράκη και Δαναλάτου (Νοέμβριος 1969). 

Με την κατάθεση και ψήφιση της παραπάνω Τροπολογίας δίνεται άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διεκδίκησης των περιουσιών συμπολιτών μας από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, βάσει της 1151 απόφασης του Εφετείου Αθηνών του έτους 1872.                                                                       

 

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Ζαχάρως στην ΕΤΑΔ, για Λίμνη Καϊάφα και παραλιακό μέτωπο

otavoice

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice