OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Γυμναζόμαστε με ασφάλεια στο Δημοτικό Γυμναστήριο από Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου!

Το Τμήμα Αθλητισμού, ο Διευθυντής Στάθης Αναστασιάδης, ο Αντιδήμαρχος Σάκης Λαζαρίδης και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ανακοίνωσαν ότι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινά η λειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ, στην Οδό Λαγκαδά και Καλαβρύτων στη Σταυρούπολη, για τη νέα περίοδο 2020-2021.

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν:

η Αίθουσα των Βαρών, με τη δυνατότητα εγγραφών 9 ατόμων / ώρα, σε άτομα άνω των 18 ετών και σε εφήβους 15 – 18 ετών (γεννημένοι του 2005 και μεγαλύτεροι) με Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα,

πρωινά προγράμματα αίθουσας με δυνατότητα εγγραφών έως 8 άτομα / τμήμα, τα οποία και δύναται να τροποποιηθούν.

Υποχρεωτική είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού υγείας κατά την εγγραφή.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινές 08:00-21:30

 

ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Για να μπορέσουμε όμως να γυμναζόμαστε με ασφάλεια θα πρέπει να τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα γυμναστήρια, το οποίο προβλέπει ότι η άσκηση θα πρέπει να γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Συμπλήρωση και επίδειξη κατά την είσοδο στο γυμναστήριο του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».
  • Καταγραφή εισερχομένων – εξερχομένων στην εγκατάσταση.
  • Κατά την είσοδο θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στην εγκατάσταση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους έχουν σε τρεις μετρήσεις, θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC
  • Μέγιστος προβλεπόμενος αριθμός αθλούμενων στα αποδυτήρια είναι τα 4 άτομα, που οφείλουν να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μέγιστος αριθμός ατόμων στην αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης 9 αθλούμενοι.
  • Μέγιστος χρόνος άσκησης για την αίθουσα της μυϊκής ενδυνάμωσης, 50 λεπτά.
  • Μέγιστος αριθμός ατόμων στην αίθουσα των προγραμμάτων 8 αθλούμενοι.
  • Η συμμετοχή των πολιτών στα προγράμματα του γυμναστηρίου και για τις δύο αίθουσες, θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.
  • Χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ή και πλύσιμο χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης, καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής.
  • Εφαρμογή κανόνων φυσικής απόστασης.
  • Απαραίτητη η τοποθέτηση μεγάλης πετσέτας πριν την χρήση των οργάνων.

 

Κατά τα άλλα θα ισχύουν τα οριζόμενα στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. όπως αυτά τροποποιούνται. Ειδικότερα με την έναρξη λειτουργίας του γυμναστηρίου ακολουθήσαμε τις οδηγίες που δόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βάσει του ΦΕΚ 3611 (Τεύχος Β) /29-08-2020 “Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”, Παράρτημα 1”.

Παράκληση: Για την προστασία όλων και προκειμένου να αθλείστε στις εγκαταστάσεις του Δήμου με ασφάλεια και εμπιστοσύνη, να τηρείτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να συμμορφώνεστε στις υποδείξεις του προσωπικού και των υπεύθυνων τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε κάθε αθλητική εγκατάσταση.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επικοινωνήστε τηλεφωνικά: 2310 643635,  2313 302962, -961, -960

  • Τμήμα Αθλητισμού, Κέντρο Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Λαγκαδά 221, 3ος όροφος
  • Γυμναστήριο Υπόγειας Διάβασης, Λαγκαδά με Καλαβρύτων

 

Μέσα στον Οκτώβριο του 2020 θα ξεκινήσουν τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στην Υπόγεια Διάβαση και σε άλλους αθλητικούς χώρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πολίτες, ανήλικους, ενήλικες, αθλούμενους της Γ΄ ηλικίας, Α.με.Α., αλλά και για τις ειδικές κατηγορίες, να γυμναστούν σε περισσότερα από 20 διαφορετικά Προγράμματα Άθλησης.

 

ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

«Στην προσπάθειά της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά να δοθεί ένα τέλος στη διαίρεση της πόλης λόγω της κεντρικής οδού Λαγκαδά, να προσφέρει συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες με τη συγκεκριμένη πρώτη μεγάλη υπόγεια διάβαση συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης των 1.000 τ.μ., να επιλέξει δραστηριότητα που θα δημιουργήσει προοπτικές καθημερινής χρήσης και μεγάλης επισκεψιμότητας, αποφασίστηκε η αξιοποίηση της κλειστής αίθουσας του χώρου και η δημιουργία ενός νέου Δημοτικού Γυμναστηρίου» είχε δηλώσει το Νοέμβρη του 2016, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών και την πρωτότυπη λειτουργία αθλητικού χώρου σε μια υπόγεια διάβαση πόλης.

Από το Νοέμβριο του 2015 είχε ξεκινήσει πιλοτικά τις καθημερινές, η λειτουργία της υπόγειας διάβασης πεζών στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης και των τραπεζών και η κλειστή αίθουσά της φιλοξένησε τρεις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου πριν αλλάξει ο χρόνος (ημερίδα με θέμα την επιχειρηματικότητα, γιορτή αφιερωμένη στους εθελοντές και χριστουγεννιάτικο γεύμα αλληλεγγύης).

Με την έλευση του 2016 ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις και η καλή συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά, που είχαν σαν αποτέλεσμα να προχωρήσουν οι εργασίες με τη διαμόρφωση δύο αιθουσών στον υπάρχοντα χώρο, όπου τοποθετήθηκε ειδικός πλαστικός τάπητας και έτσι ολοκληρώθηκε ένας νέος χώρος άθλησης που διέθετε ψύξη, θέρμανση, πυρασφάλεια, εξαερισμό, αποδυτήρια ανδρών και γυναικών, WC για ΑμΕΑ.

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2016 και ενώ είχε ολοκληρωθεί η μεταφορά οργάνων γυμναστικής, λειτούργησε για πρώτη φορά το Δημοτικό Γυμναστήριο της υπόγειας διάβασης.

Η Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τους κατοίκους του Κέντρου της Σταυρούπολης Δήμου Παύλου Μελά. Στη μεγάλη υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά, στο ύψος των Τραπεζών και της οδού Καλαβρύτων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του δημοτικού Γυμναστηρίου.

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice