OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Αρταίων: “Σύμμαχοι μας οι φορείς της πόλης για την προώθηση της Πράσινης Μετακίνησης”

Συνέντευξη Τύπου διοργανώθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από τον Δημοτική Αρχή, με αντικείμενο το πρόγραμμα και τις δράσεις με τις οποίες ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου). Επίκεντρο της εβδομάδας είναι η «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και σύνθημα το «Μετακινήσου Υπεύθυνα».

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Άρτας, Κώστας Σακκάς, ο Εκπρόσωπος της Τροχαίας  Άρτας, Σπύρος Πλιάκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Διασκέδασης Άρτας, Γιώργος Γκανιάτσας και ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας,  Περικλής Ζώτος ήταν παρόντες στην Συνέντευξη, όπου και αναφέρθηκαν στο επίπεδο της προετοιμασίας που έχει προηγηθεί από όλους εμπλεκόμενους. Σημειώνεται πως οι δράσεις με τις οποίες ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έχουν σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους δημότες για τα οφέλη της πράσινης μετακίνησης αλλά και την ασφαλή μετακίνηση.

«O Δήμος Αρταίων διαθέτει εγκεκριμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και αφορά έργα και δράσεις, προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των δημοτών μας, όσον αφορά τις καθημερινές μετακινήσεις. Θέλουμε να ενισχύσουμε ένα βιωσιμότερο τρόπο μετακίνησης όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς ή και τον συνδυασμό αυτών, δημιουργώντας πεζοδρόμους και πεζοδρόμια. Είναι χαρακτηριστικό πως φτιάχνουμε για πρώτη φορά ποδηλατόδρομο 2,5 χλμ. Θα είναι η πρώτη φορά που η Άρτα θα διαθέτει ποδηλατόδρομο, κάτι που ευελπιστούμε να επεκτείνουμε το επόμενο διάστημα, καθώς επίσης τοποθετήσαμε και δώδεκα 12 νέες θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας. Όμως δίνουμε και μεγάλη έμφαση στα ζητήματα εκπαίδευσης των μικρών Αρτινών. Για αυτό για πρώτη φορά, αυτή την Εβδομάδα θα δείτε πολλές δράσεις που απευθύνονται σε αυτούς. Καλούμε τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε αυτές» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρ. Τσιρογιάννης.

Οι δράσεις του Δήμου Αρταίων  

  • Διαγωνισμός διηγήματος για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων με θέμα «Πεζοπορώντας στην πόλη μου».
  • Δημιουργία επιπλέον θέσεων στάθμευσης δικύκλων από Δήμο Αρταίων σε διάφορα σημεία της Άρτας.
  • Συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, στις οδούς Φιλελλήνων, Μακρυγιάννη και Αγίας Σοφίας, από 18:00 έως 21:00 και εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν, μουσικές συναυλίες δρόμου, έκθεση ηλεκτροκίνησης, δωρεάν τεχνικό έλεγχο ποδηλάτων από επιχειρηματίες της πόλης.
  • Bazaar (χαρίζουμε ποδήλατα, πατίνια, εξοπλισμό που δεν χρειαζόμαστε) μεταχειρισμένων ποδηλάτων και ποδηλατικού εξοπλισμού.
  • Στις 21/9 ποδηλατοβόλτα στο ποδηλατοδρόμο που έχει χαραχθεί και ακολουθεί την πολιτιστική διαδρομή της πόλης.
  • Διαγωνισμός φωτογραφίας πολιτών.
  • Ερωτηματολόγια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville.

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice