Καθ’ οδόν τα πρώτα λεωφορεία που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία

Το ταξίδι τους για τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν τα πρώτα τέσσερα από τα συνολικά πενήντα λεωφορεία τα οποία αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα από την αδελφοποιημένη πόλη της Λειψίας.

Το σύνολο των λεωφορείων πρόκειται να παραδοθεί στον ΟΑΣΘ σε μια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να συμβάλει στην πράξη στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών και να προσφέρει ανάσα στο επιβατικό κοινό, ανάγκη που καθίσταται επιτακτικότερη παρά ποτέ καθώς βρισκόμαστε εν τω μέσω της πανδημικής κρίσης.

Επιτροπή υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τη Λειψία, για να παραλάβει τα πρώτα λεωφορεία, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην πόλη μέσα στις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για λεωφορεία τα οποία βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και που στο σύνολό τους είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 EEV (5+). Μάλιστα αγοράστηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην τιμή των μόλις 11.000 ευρώ έκαστο, ενώ όλες οι υπόλοιπες δαπάνες -μεταξύ των οποίων και το κόστος μεταφοράς τους στη Θεσσαλονίκη- βαρύνουν τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το χρησιδάνειο που έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου και ΟΑΣΘ.

Θα ακολουθήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η τμηματική έλευση στη Θεσσαλονίκη και των υπολοίπων 46 λεωφορείων. Ανάλογα λεωφορεία, εξάλλου, θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Λειψίας, αφού ο Δήμος Θεσσαλονίκης προμηθεύεται 50 από τα συνολικά 170 ίδιου τύπου οχήματα με τα οποία εξυπηρετούνται οι αστικές συγκοινωνίες στη γερμανική πόλη.
Σχολιάστε