Βριλήσσια: Εγκληματική απόφαση, βγάζουν τραπεζοκαθίσματα στην κεντρική λεωφόρο Πεντέλης

Εγκληματική απόφαση έβγαλε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βριλησσίων, μετά από εισήγηση του δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη με την οποία τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, κυριολεκτικά μέσα στην κεντρική οδική αρτηρία, την Λεωφόρο Πεντέλης.

Προκαλεί εντύπωση ότι δεν βρέηκε κάποιος να πεί ένα ΟΧΙ σε μια εξώφθαλμη εγκληματική ενέργεια που υπονομεύει την ασφάλεια των πολιτών, καταστρατηγεί κάθε έννοια πρόληψης και κανόνων λειτουργίας και θυμίζει τριτοκοσμική μπανανία ρουσφετιού.

Στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για εισήγηση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και για τη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων», αποφασίστηκαν παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους δίνοντας επιπλέον τετραγωνικά μέτρα σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσμτα εφαρμόζοντας τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Η απόφαση που ως στόχο είχε να στηριχθέι η λειτουργία των επιχειρήσεων ξεπέρασε κάθε όριο λογικής , υπευθυνότητας, σοβαρότητας και προάσπισης της ασφάλειας των πολιτών. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος και η τεχνική υπηρεσία εισηγήθηκαν και αποδέχτηκαν ομόφωνα τα παρόντα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να δεσμευτεί μέρος του παραδρόμου της Λεωφόρου Πεντέλης (όπως φαίνεται στο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα που κατατέθηκε) που σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων ( όπως φαίνεται και στην φωτογραφία), ενώ η κυκλοφορία στον παράδρομο θα διεξάγεται κανονικά. Η Λεωφόρος Πεντέλης για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για την κεντρική οδική αρτηρία που διασχίζει τα Βριλήσσια, έχει άμεση σύνδεση με την Αττική Οδό , είναι διπλής κατέυθυνσης με 4 λωρίδες κυκλοφορίας και έχει αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Μάλιστα από την συγκεκριμένη οδική αρτηρία διέρχονται βαρέα οχήματα, λεωφορεία και χιλιάδες ιδιωτικά αυτοκίνητα και δίκυκλα. Η ταχύτητα ειδικά στο συγκεκριμένο τμήμα που είναι σε απόσταση από το κέντρο της πόλης είναι αυξημένη και η ροή είναι συνεχόμενη.

Βάση λοιπόν της απόφασης που αποτυπώνεται στο σχεδιάγραμμα της τεχνικής υπηρεσίας που κατέθεσε ο διευθυντής κ. Μαρτιγόπουλος, σε απόσταση 2 μέτρων από την κεντρική λεωφόρο θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα σε μήκος περίπου 100-150 μέτρων. Την ίδια ώρα θα επιτρέπεται η κυκλοφορία εντός του παραδρόμου. Άρα τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα όπου από την μία πλευρά είναι η κεντρική λεωφόρος και από την άλλη ο παράδρομος. Είναι προφανές ότι η απόφαση χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης των εμπνευστών αλλά και των μελών του δημοτικού συμβουλίου που αβίαστα συνηγόρησαν σε ένα έγκλημα.

Διότι περί εγκληματικής ενέργειας πρόκειται και μάλιστα με δόλο και ηθική αυτουργία. Ποιος εγγυάται ότι ένα φορτηγό ή ένα όχημα δεν θα εκτραπεί και θα πέσει πάνω στους εκατοντάδες θαμώνες; Ποιος εγγυάται ότι μια στραβοτιμονιά , μια κακή στιγμή δεν θα δημιουργήσει ένα δυστύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες; Ποιός  θα σταματήσει ένα φορτηγό ή ένα λεωφορείο για να μην πλακώσει τον κόσμο, τα μικρα κολονάκια που υπάρχουν στην άκρη του πεζοδρομίου;  Από την μέσα πλευρά που θα κινούνται τα οχήματα έστω και με ήπια κυκλοφορία ποιος εγγυάται ότι δεν θα συμβεί κάποια μοιραίο ατύχημα;

 

Να σημειωθεί ότι και για άλλα σημεία της πόλης έχουν παρθεί αποφάσεις για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των δημοτών, ενώ έφτασαν στο σημείο στην πλατεία Ελευθερίας να μετατρέπουν κιόσκι με παγκάκια που χρησιμοποιούν οι δημότες, σε παράρτημα επιχείρησης που γειτνιάζει.

Έκθετος ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Βριλησσίων. Όπως μαθαίνουμε η απόφαση θα περάσει από την Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  του δήμου, που είναι και η αρμόδια να εκδόσει την τελική απόφαση.

Ελπίζουμε να επικρατήσει μετά την ανάδειξη της σοβαρότητας του θέματος η λογική και να αποσυρθεί το τερατούργημα , γιατί όπως λένε πηγές μας από την περιοχή ετοιμάζονται ομαδικές μηνύσεις κατά αυτών που θα λάβουν μια τέτοια εγκληματική απόφαση. Η κατηγορία θα είναι έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των πολιτών,με ηθική αυτουργία. Αλήθεια έχει αξία να μάθουμε το αστυνομικό τμήμα της πόλης έχει δώσει συγκατάθεση;

Η στήριξη της τοπικής αγοράς είναι ένα σοβαρό διακύβευμα και στοίχημα μετά την κρίση, αλλά μπροστά στην υγεία και στην ασφάλεια των πολιτών δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο. Τρόποι υπάρχουν και λύσεις, αρκεί να μην υπάρχουν αρρωστημένα μυαλά.
Σχολιάστε