OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

«Αναγένεσις στο δήμο Πύργου»: Η πρότασή μας, για την εστίαση-παραλίες

Είναι γεγονός ότι καμία δημοτική αρχή δεν κάνει χάρη σε κανέναν που έχει μαγαζί και έχει πληγεί από την οικονομική κρίση που έφερε η γρίπη και τα μέτρα εγκλεισμού που πάρθηκαν….

Οι δημοτικές αρχές καλούνται να εκτελέσουν ένα νόμο που λέει για δωρεάν επιπλέον χρήση δημοσίου χώρου ως αντιστάθμισμα των μέτρων εγκλεισμού κόσμου και μαγαζιών. Το νόμο λοιπόν τον έφτιαξε η κυβέρνηση και καλό θα ήταν καμία εκμετάλλευση ,εννοώ πούλημα εκδουλεύσης, να μη γίνει. Αναμένεται επίσης σύντομα και ο αντίστοιχος νόμος για παραχώρηση σε αιγιαλούς-παραλίες.
Η δημοτική αρχή καλείται να διαχειριστεί τώρα τις απαιτήσεις, απελπισμένων ίσως , επιχειρηματιών που παλεύουν να βγάλουν τα σπασμένα σε μία πολύ σύντομη θερινή περίοδο.
Είναι γεγονός ότι σε αυτήν την απρόβλεπτη κατάσταση πολλά μαγαζιά θα ωφεληθούν και άλλα δεν θα μπορέσουν να ευνοηθούν λόγω της θέσεις τους.
Καλούμε λοιπόν τους επιχειρηματίες και τη δημοτική αρχή να σκεφτούν λογικά. Η λογική λέει ότι δεν μπορούν να κλείσουν τελείως οι πεζόδρομοι, οι πλατείες και οι παραλίες, γιατί θα είναι έγκλημα να μην μπορούν να περάσουν γέροι ΑΜΕΑ μικρά παιδιά κλπ,  όμως σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει να στηριχτεί το επιχειρήν.
Η δική μας άποψη είναι πολύ σαφής.
Να εκδώσει πολύ γρήγορα η δημοτική αρχή ένα σχέδιο των επιπλέον χωρών που θα παραχωρηθούν. Να μοιραστεί αυτό το προσχέδιο σε όλα τα μαγαζιά.
Να αποφασίσουν μόνοι τους οι επιχειρηματίες το πώς θα μοιραστεί αυτός ο επιπλέον χώρος,  έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στο τέλος ότι κάποιοι ευνοήθηκαν ή κάποιοι αδικήθηκαν επειδή είχαν ή δεν είχαν τον περιβόητο “μπάρμπα” στην Κορώνη μέσα στο δημαρχείο.
Εάν δεν καταφέρουν να συνεννοηθούν αυτοί που έχουν τα μαγαζιά,  έτσι ώστε το τέλος αυτή της κρίσης να τους βρει όλους ανοιχτούς , τότε ας κάνει η δημοτική αρχή αυτό που θέλει και πρέπει αποφασιστικά.
Κανείς δεν θα μπορεί να της πει τίποτα ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.
Κάντε το γρήγορα όμως,  γιατί κάθε μέρα πλέον μετράει αρνητικά για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.
Αναγένεσις στον δήμο Πύργου Χάρης μιχαλακοπουλος….
Υ.Γ. Το δικαίωμα στην εργασία και στην επιβίωση επ ουδενί δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και ρουσφετιών.

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice