OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου για προμήθεια μασκών-γαντιών στις υπηρεσίες των Δήμων- Άμεση ανταπόκριση από ΚΕΔΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε επείγουσα επιστολή στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με την οποία του ζητάει να προχωρήσει σε άμεση καταγραφή των αναγκών των δήμων σε μάσκες και γάντια προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών τους.
Στην επιστολή του ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρει:
“Αγαπητέ Δημήτρη,
Προκειμένου το Υπουργείο Εσωτερικώννα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην ασφάλεια των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση παρακαλώ όπως, το ταχύτερο δυνατό να μας αποστείλετε ποιες είναι οι ανάγκες σε μάσκες και γάντια για το σύνολο των δήμων της χώρας. Να ληφθεί ιδιαίτερη πρόνοια για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
Ευχαριστώ πολύ και αναμένω! Τάκης Θεοδωρικάκος “
Η αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ ήταν άμεση και απέστειλε με τη σειρά του σχετική επιστολή προς όλους τους δημάρχους της χώρας να ενημερώσουν για τις ανάγκες σε μάσκες και γάντια, έτσι ώστε να ενημερωθεί το ΥΠΕΣ που ανέλαβε την πρωτοβουλία για να γίνει η σχετική προμήθεια και διάθεση των υλικών.
Πηγές του υπουργείου εσωτερικών αναφέρουν ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα τους η προστασία της υγείας των δημοτικών υπαλλήλων, μιας και από αυτούς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η έκβαση της μάχης με την πανδημία του κορονοϊού. Σε αυτή τη λογική θα στηρίξουν τους δήμους με κάθε μέσο που διαθέτουν.
Η επιστολή Θεοδωρικάκου προς την ΚΕΔΕ

Σχετικά Άρθρα

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΑΔΑ -ΤΕΕ για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου

otavoice

Στο Δήμο Τήνου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Παππάς

otavoice

Η Καστοριά τιμά τα 353.000 αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού

otavoice

Δίκτυο μωβ κάδων για πρώτη φορά στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων

otavoice

Την ίδρυση σχολών πετράδων σε Πεντάλοφο Κοζάνης και Αρκαδία εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού

otavoice

Δήμος Καλαμαριάς και Μαμαγαία δημιουργούν Κοινότητα Πάρκου Κόδρα

otavoice