OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Απίστευτο θρίλερ στη Λαμία -Κοιμήθηκε δήμαρχος και ξύπνησε… υποψήφιος στο β’ γύρο

Ένα “θρίλερ” εκτυλίχθηκε στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου δημάρχου Λαμίας, μεταξύ των δύο πρώτων σε σταυρούς υποψηφίων, Νίκου Σταυρογιάννη και Θύμιου Καραΐσκου.

Ενώ ο νυν δήμαρχος Λαμίας, Νίκος Σταυρογιάννης με δηλώσεις του αναγνώρισε την ήττα του από τον αντιπεριφερειάρχη Θύμιο Καραΐσκο, τα δεδομένα άλλαξαν με συνέπεια ο ίδιος ο κ. Καραΐσκος να ανακοινώσει επίσημα ότι πλέον η τύχη του δήμου Λαμίας για λίγα ψηφοδέλτια -όπως είπε- θα κριθεί στη δεύτερη Κυριακή.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις 11.00 το βράδυ των εκλογών καθώς με την έκδοση των αποτελεσμάτων ο κ. Θύμιος Καραΐσκος ήταν πολύ κοντά στο 50% που του έδινε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσει το θέμα της εκλογής του στον πρώτο γύρο. Την ίδια στιγμή ο κ. Σταυρογιάννης κινούνταν γύρω από το 29%.

Αυτό το σκηνικό κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες και μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο κ. Σταυρογιάννης σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως αποδέχθηκε την ήττα του και ευχήθηκε στον κ. Καραΐσκο.

Αμέσως μετά, ακολούθησαν τα πανηγύρια των οπαδών του κ. Καραΐσκου που κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας δημιουργώντας αδιαχώρητο έξω από το εκλογικό κέντρο κοντά στην πλ. Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το επίσημο ποσοστό του, ωστόσο, έτσι όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν είχε ξεπεράσει το περάσει το 50%.

Σε κάθε περίπτωση έλειπαν αρκετά τμήματα που, όταν συμπληρώθηκαν, άλλαξαν τα δεδομένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 143 από τα 145 εκλογικά τμήματα του δήμου της Λαμίας ο κ. Καραΐσκος παίρνει ποσοστό 49,97% και ο κ. Σταυρογιάννης παίρνει ποσοστό 29,69%. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτελείς του κ. Καραΐσκου αναζήτησαν τα δύο συγκεκριμένα τμήματα τα οποία δεν έχουν κατατεθεί ακόμη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συνέπεια να διαπιστώσουν ότι για λίγα ψηφοδέλτια δεν έχει τη δυνατότητα να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και θα πρέπει να στηθούν και πάλι κάλπες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία την επόμενη Κυριακή.

Σε δηλώσεις του πριν λίγο ο κ. Καραϊσκος αποκάλυψε ότι για λίγα ψηφοδέλτια δεν προκύπτει δήμαρχος από τον πρώτο γύρο και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις επαναληπτικές εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα τα αποτελέσματα από τα δύο εκλογικά τμήματα τα οποία απουσιάζουν και δεν έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice