OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ένας πρόσκοπος διεκδικεί μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Μιλάμε για τον Χρήστο Αναστασίου που εκτός από πετυχημένος επαγγελματίας,ενεργός πολίτης και πατριώτης με αγώνες για την Μακεδονία έχει μια μακρόχρονη παρουσία στο Σώμα Προσκόπων , που αποτελεί ξεχωριστό μέρος της ζωής του.  Με την ιδιότητα του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό “Δύναμη Πολιτών” του Παναγιώτη Ψωμιάδη συναντήθηκε  με τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Μανασή και συζήτησαν τα στεγαστικά προβλήματα που έχουν οι Πρόσκοποι της θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκαν σε προτάσεις προσφοράς και εθελοντισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης με στόχο την συμπαράσταση ευάλωτων  κοινωνικά  ομάδων της πόλης .

1989 – 412η Σ.Β.Ε.Β.Π. – ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ

Ο Χρήστος Αναστασίου που βρέθηκε στο δεύτερο σπίτι του μιας και είναι  40 χρόνια  μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ανέφερε:

Θέλω να ασχοληθώ με τα κοινά διότι αγαπώ τον τόπο και τους ανθρώπους του. Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά και το έχω αποδείξει με την εθελοντική μου ενασχόληση με αυτά, τα τελευταία 40 χρόνια ως ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Θα ήθελα πολύ να προσπαθήσω να κάνω κάτι παραπάνω για αυτά. Όλοι έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε καθημερινά για το σήμερα και το αύριο ,τόσο το δικό μας όσο και των παιδιών μας.

Το Προσκοπικό βιογραφικό του Χρήστου Αναστασίου

Εντάχθηκε στον προσκοπισμό στην Κύπρο. Με την επάνοδο στην Ελλάδα  γράφτηκε στο 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης.  Καταγράφεται η εθελοντική του προσφορά ως Αρχηγός Αγέλης Λυκοπούλων (παιδιά 7-11 ετών) στο 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λευκού Πύργου.  Προσφέρει στα παιδιά της Θεσσαλονίκης ως βαθμοφόρος στο 21ο Σύστημα Προσκόπων Τούμπας Θεσσαλονίκης. ως Αρχηγός Ομάδας Προσκόπων (παιδιά 11-14 ετών), ως Αρχηγός Συστήματος στην περιοχή Ευζώνων στην ολοκληρωμένη παιδαγωγική προσφορά (σε τμήματα Λυκοπούλων, Προσκόπων, Ανιχνευτών και Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης), ως Έφορος Κλάδου Προσκόπων στην Τοπική Εφορεία Προσκόπων Τούμπας, ως Έφορος στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Θεσσαλονίκης και ως Έφορος στην Εφορεία Περιοχής Προσκόπων Μακεδονίας-Θράκης. Στα πλαίσια των συμμετοχικών διαδικασιών στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-ΣΕΠ διετέλεσε εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Π. Ε. Θεσσαλονίκης στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΠ για δύο διετίες.

 

Για την μεγιστοποίηση της κοινωνικής του προσφοράς παρακολούθησε ειδικές σχολές επιμόρφωσης και σεμινάρια διοικητικής τεχνικής για καθοδήγηση ανηλίκων και υποστήριξη ενηλίκων στην προσκοπική παιδαγωγική μεθοδολογία, μεταξύ των οποίων ενδεικτικά αναγράφονται: Αρχικές Σχολές για Λυκόπουλα, Προσκόπους και Ανιχνευτές, Βασικές Σχολές Εκπαίδευσης Βαθμοφόρων Λυκοπούλων, Προσκόπων, Ανιχνευτών & Εφόρων, Ειδικές Σχολές Κατασκηνωτικής Τεχνικής Λυκοπούλων, Προσκόπων & Ανιχνευτών, Κριτών Αεροπορικών Αγώνων και την ανώτερη «Σχολή Διακριτικού Δάσους» Αρχηγών Συστημάτων & Εφόρων.

 

Στην πολυετή προσφορά του περιλαμβάνονται και ειδικές δραστηριότητες όπως, Εκπαιδευτής Σχολών Προσκοπικής Παιδαγωγικής Πρακτικής, Αρχηγός του 45ου Τζαμπορέττο Ενωμοταρχών Θεσσαλονίκης (ηγέτες των διοικητικών μικρομάδων προσκόπων), Αρχηγός στην «ΣΥΝΟΔΟ 97» Προσκόπων από την Ευρώπη στην Θεσσαλονίκη, Αρχηγός Ομάδας από Θεσσαλονίκη στο 1ο Πανευρωπαϊκό Τζάμπορη Ολλανδίας, Αρχηγός Ομάδας από Θεσσαλονίκη στο Παγκόσμιο Τζάμπορη Ολλανδίας, Αρχηγός από Θεσσαλονίκη στο Παγκόσμιο Τζάμπορη Χιλής, Αρχηγός Ομάδας Επίσκεψης Μελέτης Προσκόπων στην Κεντρική Ευρώπη, Αρχηγός Ομάδας Επίσκεψης Προσκόπων στην Γαλλία-Αγγλία-Ιταλια-Γερμανία-Ισπανία-Ολλανδία και πολλές άλλες χώρες.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης: Είμαστε δίπλα στους Αεροπροσκόπους μας!

otavoice

Θεσ/νίκη: Ο δήμαρχος τον “συνέλαβε” να πετάει μπάζα και του έριξε βαρύ πρόστιμο

otavoice

Το έξυπνο ηλιακό δένδρο του Δήμου Αγρινίου

otavoice

Ισ. Μάδης: Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, εγγύηση για τα Ολυμπιακά Ακίνητα

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Πατρέων με εργαστηριακούς γιατρούς

otavoice

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης στο 1ο PIRAEUS TOWER RUN to the top

otavoice