OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο «στόχος θητείας» του Γ. Μαραγκού έγινε πραγματικότητα! Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του γυμναστηρίου στα Πευκάκια

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός και ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την πλήρη ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου «Πευκακίων». Κατά την υπογραφή της σύμβασης, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κυκλάδων, Αντώνης Συρίγος, Νίκος ΣυρμαλένιοςΝίκος Μανιός και ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού, Γουλιέλμος Πρίντεζης.

Επί 30 χρόνια, το ιστορικό πρώτο «στάδιο» στίβου στις Κυκλάδες, το ονομαζόμενο ανοιχτό δημοτικό γυμναστήριο «Πευκάκια» στην Ερμούπολη της Σύρου ήταν ένα… αχρησιμοποίητο οικόπεδο. Την Παρασκευή, ο «στόχος θητείας» του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού έγινε πραγματικότητα. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υπέγραψε την Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων Νίκου Μανιού, Νίκου Συρμαλένιου και Αντώνη Συρίγου. Το έργο: «Επισκευή-αναβάθμιση ανοιχτού δημοτικού γυμναστηρίου στη θέση «Πευκάκια» Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Ν. Κυκλάδων» μπαίνει στην τελική ευθεία και την ερχόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός, ώστε να κατατεθούν οι προσφορές και να αρχίσουν τα έργα. Μόλις στις αρχές Ιανουαρίου, είχε παραδοθεί επισήμως από τον γγ Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινό, στη νεολαία της Σύρου το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ερμούπολης, μετά από πλήρη ανακαίνιση, με  φορέα χρηματοδότησης του σημαντικού αυτού έργου τη ΓΓΑ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Σύρου Ερμούπολης, ο οποίος εν συνεχεία παραχώρησε με χρησιδάνειο το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ερμούπολης στην ΕΠΣ Κυκλάδων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση που μία προσπάθεια δύο ετών «παίρνει σάρκα και οστά». «Με σχέδιο και σωστό προγραμματισμό, παραδίδουμε στη νεολαία της πρωτεύουσας των Κυκλάδων ασφαλείς, χρηστικές και υπερσύγχρονες λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος συμμερίστηκε και υποστήριξε από την αρχή το όραμά μας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου,» δήλωσε ο Γιώργος Μαραγκός. Για «έργο πνοής» έκανε λόγο ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου σε θέματα Αθλητισμού, Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο οποίος αποκάλυψε πως σειρά παίρνει το κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Α αίθουσα».

Η αλήθεια είναι πως στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στις Κυκλάδες, η Σύρος παίρνει διαδοχικά τα τελευταία 3 χρόνια το… χρυσό μετάλλιο! Πίσω από τις επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις δρομικού αθλητισμού, τριάθλου, μπάσκετ 3on3, συγχρονισμένης κολύμβησης και αγώνων ιστιοπλοΐας που φιλοξενεί σταθερά η «Αρχόντισσα των Κυκλάδων» βρίσκεται ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, όμως στο νησί, ήταν εγκαταλελειμμένες επί δεκαετίες και οι νέοι δεν είχαν χώρους με υψηλές προδιαγραφές για να γυμναστούν με ασφάλεια.

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το δημοτικό γυμναστήριο στη θέση «Πευκάκια», ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, δήλωσε: «Ήταν στόχος θητείας! Ενα στοίχημα 30 και πλέον ετών για τον αθλητισμό της Σύρου κερδήθηκε και ένας νέος πυρήνας αθλητισμού στο κέντρο της Ερμούπολης δημιουργείται. Η αναβάθμιση του ιστορικού δημοτικού γυμναστηρίου Πευκακίων σε ένα υπερσύγχρονο προπονητήριο στίβου αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του νησιού μας, η οποία ξεκίνησε και συνεχίζεται! Με σχέδιο και σωστό προγραμματισμό, παραδίδουμε στη νεολαία της πρωτεύουσας των Κυκλάδων ασφαλείς, χρηστικές και υπερσύγχρονες λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Η προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια για την αναβάθμισή του λαμβάνει αίσιο τέλος και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε γι’ αυτό τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος συμμερίστηκε και υποστήριξε από την αρχή το όραμά μας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου».

Στην Αθήνα, μαζί με τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ταξίδεψε και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου σε θέματα Αθλητισμού, Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο οποίος δήλωσε: «Επί 30 χρόνια, το δημοτικό γυμναστήριο στα Πευκάκια ήταν ένα… οικόπεδο. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται όλη η γειτονιά μιας και είναι ένα ιστορικό στάδιο, το πρώτο γήπεδο στίβου που δημιουργήθηκε στις Κυκλάδες. Ευχαριστούμε το υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη γιατί από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας και πίστεψε σε αυτό το έργο. Ευχαριστούμε και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό που επισκέφτηκε τη Σύρο πριν από έναν μήνα και από κοινού προβήκαμε σε αυτοψία σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού, συμπεριλαμβανομένου και του δημοτικού γυμναστηρίου των Πευκακίων. Μετά την πλήρη ανακαίνιση του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου Ερμούπολης, που έφτιαξε η ΓΓΑ μαζί με εμάς, το προπονητήριο στίβου είναι το δεύτερο κατά σειρά αθλητικό έργο που υλοποιούμε. Ακολουθεί το κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Α αίθουσα», η μελέτη του οποίου είναι έτοιμη και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 2». Ρήμαζε και αυτό επί 20 χρόνια, είχε προβλήματα στατικότητας, ενώ δεν είχε καν οικοδομική άδεια και του βγάλαμε. Ευχαριστούμε και τους τρεις βουλευτές Κυκλάδων Νίκο Μανιό, Νίκο Συρμαλένιο και Αντώνη Συρίγο που έχουν πάντα ανοιχτές τις πόρτες τους για εμάς και μας βοηθούν».

Στο τέλος, ο Γουλιέλμος Πρίντεζης αναφέρθηκε στη σημασία αυτών των γηπέδων για τη νεολαία της Σύρου: «Είναι έργα πνοής για τη νεολαία και το Δήμο γιατί ενώ έχουμε δώσει στα παιδιά μας το ερέθισμα να ασχοληθούνε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και με το μπάσκετ, διοργανώνοντας πολλές αθλητικές διοργανώσεις κάθε χρόνο, δεν είχαν εγκαταστάσεις να προπονηθούν».

 

Σχετικά Άρθρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Άργους Ορεστικού

otavoice

«Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική και ο λόγος που είμαι στην πολιτική»

otavoice

Ο Δήμος Αιγάλεω γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρας Μουσικής

otavoice

Συνεχίζεται η ευαισθητοποίηση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης στο Χαλάνδρι

otavoice

Την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των ΚΔΑΠ ΑμεΑ ζητά με ψήφισμά του το Δ.Σ. Κατερίνης

otavoice

Δ.Λαμιέων: Συνάντηση Πανουργιά Παπαϊωάννου με τον Δημήτρη Βερβεσό

otavoice