OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Ιωάννης Βούλτσος, υποψήφιος του συνδυασμού «Η ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ» του Γ. Μαραγκού

Ακόμα μια υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του «Η ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σύρου Γιώργος Μαραγκός.

Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός συνεχίζει χωρίς σταματημό να ανακοινώνει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Το νέο όνομα που προστέθηκε στο ψηφοδέλτιο του Μαραγκού είναι αυτό του Ιωάννη Βούλτσου. Ο Ιωάννης Βούλτσος γεννήθηκε το έτος 1977 στην Ερμούπολη της Σύρου, με καταγωγή από την Καβάλα. Είναι έγγαμος με την Μπλιώνα Δώρα, ιατρό ακτινοδιαγνώστρια, και πατέρας δυο παιδιών. Το 1997 αποφοίτησε από το 23ο Λύκειο του Πειραιά και εισήλθε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου του Pecs Ουγγαρίας, από το οποίο αποφοίτησε το 2003. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, η οποία έληξε το 2005, αποτέλεσε  γενικός Ιατρός στην Αεροπορική βάση της Σκύρου, καθώς και ως ειδικευόμενος ιατρός στην νευροχειρουργική στο Γενικό Νοσ. Αεροπορίας 251 Γ.Ν.Α. Το 2013 από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» απέκτησε το τίτλο του επιμελητή Ακτινοδιαγνώστη, ενώ λίγο αργότερα έγινε κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Μaster) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2ο Ακτινολογικό Εργαστήριο. Στο τέλος του 2013  βραβεύτηκε  από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Επεμβατικής Ακτινολογίας (CIRSE), της οποίας  αποτελεί και υπότροφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Καrolinska στη Στοκχόλμη της Σουηδίας στο τμήμα της Επεμβατικής Νευροακτινολογίας. Ακολούθως  εργάστηκε ως επιμελητής ακτινοδιαγνώστης στην Σουηδία για 3 χρόνια. Το 2016 προλήφθηκε ως ειδικευμένος ακτινοδιαγνώστης  στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου θέση που κρατάει ως και σήμερα.

Πρόσφατα εκλέχτηκε αντιπρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων (ΙΣΑ).  Κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα και στην Σουηδία, ενώ είναι ενεργό μέλος πολυάριθμων ευρωπαϊκών ακτινολογικών εταιριών.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές του περιλαμβάνουν πολυάριθμα courses και συνέδρια τα οποία επικεντρώνονται στα  Μυοσκελετικό/Νευρο τμήματα της Ακτινολογίας.

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Σουηδικά ενώ έχει συγγράψει ολιγάριθμα άρθρα σε ιατρικά περιοδικά.

Στις πρώτες του δηλώσεις, αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, ο Ιωάννης Βούλτσος τόνισε:

«Πριν τρία χρόνια αποφάσισα με την οικογένεια μου να μετακομίσουμε μόνιμα στο τόπο γέννησης μου, την Ερμούπολη Σύρου. Έχοντας την εμπειρία μιας άλλης πολιτικής πραγματικότητας – αφού έζησα και εργάστηκα στην Σουηδία για τρία χρόνια – αισθάνομαι ότι ο τόπος μου δεν εξελίσσεται με τον τρόπο/ρυθμό που θα επιθυμούσα και που του αξίζει! Για τον λόγο αυτό, αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού και να μετάσχω στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης ‘Η Σύρος που αξίζουμε’ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας το τιμητικό αξίωμα του δημοτικού συμβούλου μέσω της ψήφου των συμπολιτών μου.

Το να είσαι σε μια παραγωγική ηλικία και να απαξιώνεις την πολιτική και τους πολίτικους, αφήνοντας την τύχη του τόπου σου σε άλλους, είναι μιζέρια. Αισθάνομαι, λοιπόν, ότι οφείλουμε όλοι να αγωνισθούμε, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές , για να μπορέσει η αυτοδιοίκηση να στηρίξει την κοινωνία που πλήττεται.

Όραμα μου η Σύρος να γίνει ένα σύγχρονο νησί ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της νέας εποχής. Πιστεύω ότι η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Μαραγκό μπορεί να ανταπεξέλθει στις υφιστάμενες δυσμενείς συνθήκες και να συνεχίσει την προσπάθεια για την δημιουργία ενός υγιούς αναπτυξιακού περιβάλλοντος  που έχει ανάγκη το νησί μας και το οποίο αποτελεί κοινή ιδεολογία όσων συμμετέχουμε σε αυτή την ομάδα. Για τον λόγο αυτό ζητώ τη στήριξη όσων συμφωνούν και πιστεύουν ότι μπορώ να συμβάλω σε αυτήν την κατεύθυνση.»

Σχετικά Άρθρα

Η Πάτρα υποδέχτηκε στο δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα

otavoice

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Δήμου Εορδαίας για την αντιπυρική περίοδο

otavoice

Περιφέρεια Αττικής: Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης των πολιτών

otavoice

Δ. Πειραιά: Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός δημιουργείται στα Καμίνια

otavoice

Κυβερνήτες ισπανικών πλοίων στον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη

otavoice

ΒΒΒ: Έρχεται η μεγάλη αθλητική διοργάνωση XTERRA Greece Ι Vouliagmen

otavoice