OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στο Σαρωνικό τα LED είναι από ατόφιο χρυσάφι-Τριπλάσιο κόστος από άλλους Δήμους-Καταγγελία Φιλίππου

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, καταψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για «Υπογραφή Σύμβασης Εκχώρησης Απαιτήσεων από τα Δημοτικά Τέλη»  προς τον ανάδοχο του έργου.

Τόσο από τους αντιτιθέμενους Δημοτικούς Συμβούλους  – αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι, – όσο και από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου που με τις παρεμβάσεις τους απέδειξαν:

Το τεράστιο κόστος αγοράς, αντικατάστασης και συντήρησης των συμβατικών λαμπτήρων με νέους λαμπτήρες τύπου LED, σε σχέση με γειτονικούς Δήμους.

Από τον ίδιο προμηθευτή, ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης προμηθεύεται με 300 € τον λαμπτήρα, ο Δήμος Νέας Ιωνίας με 226 € τον λαμπτήρα, ενώ ο Δήμος Σαρωνικού 794 € τον λαμπτήρα !!!!!!

Παντού δε στην τιμή έχει συμπεριληφθεί και η εγκατάσταση και η συντήρηση των φωτιστικών από τον εργολάβο για 12 χρόνια.

Οι άλλοι Δήμοι πέτυχαν εκπτώσεις 56% και 60% αντίστοιχα, με τον ίδιο προμηθευτή ενώ ο Δήμος Σαρωνικού πήρε έκπτωση μόνο 14% !!!!!!  (Βέβαια στους άλλους διαγωνισμούς έδωσαν προσφορές πολλές εταιρείες, ενώ στον Σαρωνικό ουσιαστικά μόνο μία , γιατί η δεύτερη αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό).

Σύμφωνα με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής ο ανάδοχος θα λαμβάνει 1.070.000 € ετησίως (συνολικά 12.820.000 € για 12 χρόνια)!!!

Το κόστος που πληρώνει σήμερα στη ΔΕΗ ο Δήμος περίπου 1.400.000 € ετησίως με τα παλιά φωτιστικά, ενώ με την νέα σύμβαση μετά  την αντικατάσταση θα πληρώνει περίπου 1.550.000 € ετησίως. Όχι μόνο δεν προκύπτει όφελος προς τον Δήμο και τους Δημότες, αλλά αντίθετα με την πρόταση του Δήμου επιβαρύνεται πολύ περισσότερο ο Δήμος .

Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους που αναφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου όσο και από τους Δημοτικούς Συμβούλους, καταψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου, και προτάθηκε,

  1. Να ανακληθούν οι μέχρι σήμερα αποφάσεις που έχουν ψηφιστεί και οδηγούν σε αυτά τα υπερβολικά έως σκανδαλώδη κόστη για την υλοποίηση του έργου.
  2. Να επανασχεδιαστεί ο προγραμματισμός του συγκεκριμένου έργου με νέους όρους ανοιχτού διαγωνισμού,
  3. Να επαναδημοπρατηθεί το έργο και να ληφθούν υπόψη προϋποθέσεις για την συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών όπως έκαναν και οι άλλοι Δήμοι προκειμένου να επιτευχθεί το μεγαλύτερο δυνατό  όφελος για τον Δήμο.

Σαφώς και όλοι επιθυμούμε το έργο που πραγματικά θα αναβαθμίσει την περιοχή μας , αλλά με διαφανείς και ξεκάθαρους όρους προς το πραγματικό συμφέρον του Δήμου.

Με την χτεσινή καταψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού καταδείχτηκε για μία ακόμη φορά ότι ο Δήμαρχος έχει χάσει την πλειοψηφία,  δόθηκε το μήνυμα ότι δεν είναι δυνατόν μία απερχόμενη Δημοτική Αρχή, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές να προσπαθεί να δεσμεύσει τις επόμενες τρεις Δημοτικές Αρχές, μια και η σύμβαση είναι δωδεκαετής, με τεράστια και σε κάθε περίπτωση ασύμφορα για το Δήμο ποσά. Φρόνιμο είναι το όλο εγχείρημα, με όρους διαφάνειας να επανεξεταστεί και να έρθει με νέους όρους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνημμένα 1. Εισήγηση Πέτρου Φιλίππου προς το Δημοτικό Συμβούλιο

https://documentcloud.adobe.com/link/track?uri=urn%3Aaaid%3Ascds%3AUS%3Aae7ded8e-5c6c-4431-b203-cb2627c4fe40

2. Αξιολόγηση Οδοφωτισμού του Δήμου Σαρωνικού

https://documentcloud.adobe.com/link/track?uri=urn%3Aaaid%3Ascds%3AUS%3A7ffc6040-eeba-4c79-8821-f752456d216c

Σχετικά Άρθρα

Ο Απ. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων

otavoice

Πειραιάς: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Οικοδομούμε ειλικρινή διάλογο με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας μας»

otavoice

Κ. Πελετίδης: Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, δεν έχει ακόμα δικαιωθεί

otavoice

Β. Μητλιάγκα: «Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον»

otavoice

Εντυπωσίασε το Διεθνές Συμπόσιο “Following Aristotle”… εν πλω για τον Άθωνα

otavoice