Παρακολουθήστε LIVE την 3η μέρα εργασιών του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Στο ξενοδοχείο Κάραβελ συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που άνοιξε την αυλαία του την Δευτέρα (3/12) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο επίκεντρο του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου βρίσκονται θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Δήμων, μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη», η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τα οικονομικά των Δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών, η αποκέντρωση, η προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, κ.α.

Όπως υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης το Συνέδριο διεξάγεται σε μια κρίσιμη για την Αυτοδιοίκηση και την Πατρίδα μας χρονική συγκυρία.

«Σε λίγες ημέρες οι δήμοι θα κληθούν να λειτουργήσουν με νέα δεδομένα και με όσα ορίζει το νέο νομικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση του Κλεισθένη. Παράλληλα έχει ξεκινήσει ο διάλογος για το περιεχόμενο της συνταγματικής μεταρρύθμισης που προωθείται από τη σημερινή κυβέρνηση, θέμα που αφορά άμεσα το θεσμό μας.

Στη συγκυρία αυτή, όλοι οι θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς της χώρας καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να συμβάλλουμε δημιουργικά στην εθνική προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση και το θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας, μέσα από ένα νέο μοντέλο οργάνωσης με ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Το μήνυμα του Συνεδρίου μας αποτυπώνει τη φιλοσοφία και τους στόχους μας. Η Ελλάδα ψηλά, με την Αυτοδιοίκηση Μπροστά. Εκφράζει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή μας για την Ελλάδα του μέλλοντος μας, αλλά και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλούμαστε να διαδραματίσουμε στην εθνική προσπάθεια να χτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή».

Για να θυμηθείτε όσα έγιναν την ημέρα έναρξης του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ.

Για να θυμηθείτε όσα έγιναν την 2η μέρα εργασιών του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ πατήστε ΕΔΩ.

Το OTAVOICE είναι παρών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και σας μεταφέρει με ήχο και ρεπορτάζ όλα όσα συμβαίνουν. Παράλληλα με ειδικό σταντ στο ξενοδοχείο Καράβελ ενημερώνει με έντυπο υλικό τους συνέδρους για το πρόγραμμα συνεργασίας OTAVOICE-OTANET, μια υπηρεσία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 μέσα από το Digital Marketing.

 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αίθουσα Olympia

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

09:00 – 09:30 Έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμός Κ.Ε.Δ.Ε. οικονομικού έτους 2017 από τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου, κ. Κώστα Τζανακούλη
09:30 – 12:00 Ειδική συνεδρία: Συνταγματική Αναθεώρηση

Εισηγητές:

➢ Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμαρουσίου
➢ Δημήτρης Καφαντάρης, Α΄Αντιπρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Πύλου Νέστορος

➢ Γιώργος Γεραπετρίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίο

Ε.Κ.Π.Α. *

➢ Σπύρος Φλογαΐτης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Ε.Κ.Π.Α.

12:00 – 14:00 Τοποθετήσεις συνέδρων
14:00 – 14:30 Απόφαση Συνεδρίου – Συμπεράσματα από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργο Πατούλη
15:00 – 19:00 Ειδικές Συνεδρίες
15:00 – 17:00 Πολιτική Προστασία

Τελετή βράβευσης Εθελοντικών Οργανώσεων Αττικής

Εισηγητές:

➢ Γιώργος Ψαθάς, Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπιών
➢ Γιάννης Ταφύλλης, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
➢ Βασίλης Ματθαιόπουλος, Αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος
➢ Φίλιππος Παντελεάκος, Αρχιπύραρχος, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας
 Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής – Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Ε.Κ.Π.Α.
➢ Τοποθετήσεις συνέδρων

17:00 – 19:00 Στρογγυλή Τράπεζα: Τοπική Αυτοδιοίκηση & Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
Σχολιάστε