OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Καμίνης: «Πρώτο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης η κατάργηση του νόμου Κλεισθένη»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στον χαιρετισμό που απεύθυνε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, τόνισε ότι οι επόμενες δημοτικές αρχές θα παραλάβουν Δήμους οικονομικά υγιείς, χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν τα τελευταία χρόνια οι σημερινές δημοτικές αρχές, ενώ αναφέρθηκε και στο νόμο «Κλεισθένη» που φέρνει αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Το σχέδιο αυτό δεν θα περάσει. Το πρώτο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης, ανεξάρτητα από την πολιτική της ταυτότητα, θα πρέπει να είναι η ανατροπή αυτού του περιστασιακού νόμου. Ενός νόμου που δεν διαπνέεται από καμία μεταρρυθμιστική πνοή», τόνισε σχετικά.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η εξυγίανση των δήμων οφείλεται στην τιτάνια προσπάθεια των ίδιων των δημοτικών αρχών, οι οποίες είχαν το κράτος απέναντί τους. «Το κράτος αντί να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή δυσχέραινε το έργο μας ακόμη περισσότερο. Έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να ανακόψει τη δυναμική ορμή των δήμων, που πολλοί απ΄αυτούς έδειξαν ότι ήταν διατεθειμένοι να εφαρμόσουν ένα νέο μοντέλο διοίκησης», είπε, ζητώντας μια ριζοσπαστική αυτοδιοικητική αποκέντρωση.

Σχετικά Άρθρα

Στ. Καννής: Στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής η στέγαση της ιστορίας του Πύργου

otavoice

Έναρξη προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης

otavoice

Δ.Σπάρτης: Ανακύκλωση ενδυμάτων – Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι 8 κάδοι

otavoice

Π.Ν.Α: Απολογιστική Εκδήλωση για το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

otavoice

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνεχείς εργασίες στον Πλατανιά

otavoice

Έρχονται οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 5» στο Δήμο Ελασσόνας

otavoice