Καμίνης: «Πρώτο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης η κατάργηση του νόμου Κλεισθένη»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στον χαιρετισμό που απεύθυνε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, τόνισε ότι οι επόμενες δημοτικές αρχές θα παραλάβουν Δήμους οικονομικά υγιείς, χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν τα τελευταία χρόνια οι σημερινές δημοτικές αρχές, ενώ αναφέρθηκε και στο νόμο «Κλεισθένη» που φέρνει αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Το σχέδιο αυτό δεν θα περάσει. Το πρώτο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης, ανεξάρτητα από την πολιτική της ταυτότητα, θα πρέπει να είναι η ανατροπή αυτού του περιστασιακού νόμου. Ενός νόμου που δεν διαπνέεται από καμία μεταρρυθμιστική πνοή», τόνισε σχετικά.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η εξυγίανση των δήμων οφείλεται στην τιτάνια προσπάθεια των ίδιων των δημοτικών αρχών, οι οποίες είχαν το κράτος απέναντί τους. «Το κράτος αντί να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή δυσχέραινε το έργο μας ακόμη περισσότερο. Έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να ανακόψει τη δυναμική ορμή των δήμων, που πολλοί απ΄αυτούς έδειξαν ότι ήταν διατεθειμένοι να εφαρμόσουν ένα νέο μοντέλο διοίκησης», είπε, ζητώντας μια ριζοσπαστική αυτοδιοικητική αποκέντρωση.
Σχολιάστε