Συνάντηση Περιφερειάρχη με 40 ξένους Διπλωμάτες που θα γίνουν “Πρεσβευτές” της Κρήτης στο εξωτερικό

Σαράντα ξένοι διπλωμάτες εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές και την φιλοξενία της Κρήτης θα αποτελέσουν στο εξωτερικό τους καλύτερους «πρεσβευτές» του νησιού μας.

Οι ίδιοι εξέφρασαν με χαρά τις εντυπώσεις τους στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν ξανά το νησί, να πουν τις καλές εντυπώσεις τους για την Κρήτη στις χώρες τους, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας και το ότι είναι ένας ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Την πολυμελή αποστολή από Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Γερμανία, Ουγγαρία και Ελλάδα που αποτελείται από πρώην και νυν διπλωμάτες καλωσόρισε στην Περιφέρεια Κρήτης ο κ Αρναουτάκης ενώ ο Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα Γιώργος Αλεξάκης ενημέρωσε για τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στους τομείς των ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην συμμετοχή στις διαδικασίες διαβούλευσης και υλοποίησης των ευρωπαϊκών στρατηγικών για τη Μεσόγειο και ειδικά για το περιβάλλον, τη γαλάζια ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, την κυκλική οικονομία και την κλιματική αλλαγή. Ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες για την υλοποίηση των 30 και πλέον ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που υλοποιεί σήμερα η περιφέρεια Κρήτης καθώς και για τη δράση του Γραφείου στις Βρυξέλλες.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε περισσότερα από 10 Δίκτυα Συνεργασιών στην Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα χτίζει συνεργασίες με άλλες ευρωπαϊκές Περιφέρειες. Συνεργάζεται και ενδυναμώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.
Σχολιάστε