OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης Σερρών στο OTAVOICE

Στον Ροδολίβο Σερρών, έδρα του Δήμου Αμφίπολης βρέθηκε ο συνεργάτης του OTAVOICE Βασίλης Περδικίδης και συναντήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Μελίτο.

Ο Κωνσταντίνος Μελίτος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ενημερωτική προσπάθεια μας και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός αυτοδιοικητικού ενημερωτικού Μέσου, αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος του.  Εστίασε στη γήρανση του πληθυσμού, όπου κάθε χρόνο οι μαθητές στα σχολεία του Δήμου είναι και λιγότεροι με αποτέλεσμα να μαραζώνει η τοπική κοινωνία. Μας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον λόφο Καστά όπου δεν μπορεί να κατανοήσει τι γίνεται με τα δεσμευμένα χρήματα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ενώ οι μελέτες έχουν γίνει δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στην περιοχή. Πιθανά για τον ίδιο δεν θέλει η κυβέρνηση για δικούς της λόγους να προχωρήσουν οι εργασίες σε ένα μνημείο παγκόσμιας λάμψης όπως ο λόφος Καστά. Υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν αντιμετωπίζει άλλου είδους προβλήματα από την συνεργασία του με την κυβέρνηση. Περισσότερα τις επόμενες μέρες στη συνέντευξη του Δημάρχου στον Βασίλη Περδικίδη από την ιστοσελίδα του OTAVOICE.

Το OTAVOICE σας παραθέτει ένα μικρό ιστορικό για τον Δήμο Αμφίπολης Σερρών: Ο Δήμος Αμφίπολης γεννήθηκε από την συνένωση των Καποδιστριακών Δήμων Αμφίπολης, Κορμίστας, Πρώτης, Ροδολίβους και βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού Σερρών στους πρόποδες του Παγγαίου όρους. Το όνομα του Δήμου προέρχεται από την αρχαία πόλη της Αμφίπολης που ιδρύθηκε από Αθηναίους αποίκους το 437 π.χ. Μιας πόλης που αποτέλεσε το κύριο εμπορικό κέντρο της περιοχής, και σε συνέργεια με τα μεταλλεία του Παγγαίου αναπτύχθηκε σημαντικά και έγινε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της περιοχής και πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Από την Αμφίπολη ξεκίνησε ο Μέγας Αλέξανδρος της εκστρατεία του εναντίον των Περσών, και στην Αμφίπολη δίδαξε ο Απόστολος Παύλος.

Σήμερα η Δημοτική Ενότητα Αμφίπολης διαθέτει το μοναδικό «κομμάτι» θάλασσας στο νομό Σερρών με οργανωμένες πλαζ, και τα μαρτυρικά Κερδύλια. Από τις άγνωστες «πλευρές» της Αμφίπολης, είναι η παλιά Μεσολακκιά, (Λακοβίκια) αλλά και ο τύμβος του “Καστά”, επίκεντρο των τελευταίων ανασκαφών, τόπος του μεγαλύτερου αρχαιολογικού ταφικού μνημείου της Ευρώπης. Εδώ βρίσκεται το μουσείο της Αμφίπολης στο οποίο θα μπορέσετε να περιηγηθείτε την ιστορία του τόπου μας. Από εδώ κατάγεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (Πρώτη Σερρών) και εδώ βρίσκεται η Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας το παλαιότερο εν ενεργεία μοναστήρι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Με έδρα το Ροδολίβος ο Δήμος Αμφίπολης φιλοδοξεί σήμερα να γίνει η «ιέρεια» του ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου των Σερρών, της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Σαρωνικού πρώτος στην ιστορία της Ελλάδας που θα παράγει επεξεργάσιμα δεδομένα

otavoice

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπλιέων

otavoice

Στην Καλαμάτα η παρουσίαση της Δράσης Στρατηγικής Σημασίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

otavoice

Δ.Αλεξ/πολης: Συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής “Π.Σακελλαρόπουλος”

otavoice

Επιχείρηση – σκούπα σε 120 αυτοσχέδιες χωματερές στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

otavoice

Πραγματοποιήθηκε η 37η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης

otavoice