OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Εκατοντάδες Σερραίοι για το όραμα του Χρυσάφη για μια «Έξυπνη» πόλη

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΕΛΠΙΔΑ» Resort, τόσο που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ανοίξουν και την παρακείμενη αίθουσα, ώστε να τακτοποιηθεί ο κόσμος (όλων των ηλικιών) που συνέρρευσε το βράδυ της Δευτέρας 15/10, για να δει και ακούσει το όραμα του υποψηφίου Δημάρχου Σερραίων Αλέξανδρου Χρυσάφη για τις Σέρρες, ως μια πόλη «έξυπνη», που θα «λειτουργεί» προς όφελος των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της.

Το… όραμα του Χρυσάφη

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία –παρουσίαση του υποψηφίου Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη ο οποίος ανέπτυξε τις προτάσεις του και το όραμά του για τις «Σέρρες μια έξυπνη πόλη».

Προτάσεις που σύμφωνα με τον ομιλητή είναι κοστολογημένες  και εφαρμόσιμες στην πόλη των Σερρών. Έχοντας ως χειροπιαστό παράδειγμα την πόλη των Τρικάλων, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Συμμαχία Σερραίων”, μίλησε για τα οφέλη των νέων τεχνολογιών και πως αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πράξη ώστε να γίνει η πόλη φιλική προς τους κατοίκους της.

Στις προτάσεις του περιλαμβανόταν τη διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη των Σερρών, η ανάπτυξη του δικτύου ποδηλατοδρόμων, την εξυπηρέτηση του πολίτη και του πιο απομακρυσμένου χωριού του Δήμου  στις συναλλαγές του με τις Δημοτικές υπηρεσίες χωρίς την μετάβαση του σε αυτές, η αποκομιδή των σκουπιδιών και η διαχείρισή τους, Την εξοικονόμηση χρημάτων με «έξυπνο» δημοτικό ηλεκτροφωτισμό. Την συνεργασία του Δήμου με άλλους φορείς (Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο) με στόχο το κοινό όφελος όλων.

Τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Dr Δημήτριος Μπουραντάς, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : «Η σημασία της ηγεσίας για τη μια έξυπνη πόλη». Ο καθηγητής τόνισε τη σημασία που πρέπει να δίνεται στη συνεργασία μεταξύ της ηγεσίας και των υπαλλήλων που καθοδηγούνται από αυτή, για την επίτευξη των στόχων και σκοπών που έχουν σχεδιαστεί.

Εξήγησε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας ηγέτης για να μπορεί να χαρακτηριστεί «πετυχημένος», ενώ κατέληξε την ομιλία του, λέγοντας πως: στον Αλέξανδρο Χρυσάφη βλέπει τα προσόντα ενός ανθρώπου που μπορεί να διοικήσει με επιτυχία τον Δήμο Σερρών.  

«Χειμαρρώδης» ο δήμαρχος Τρικκαίων Δ.Παπαστεργίου συνεπήρε τους Σερραίους

Την εκδήλωση έκλεισε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, ο Δήμαρχος της πόλης των ΤρικάλωνΔημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος με μια «χειμαρρώδη» παρουσίαση  της πόλης των Τρικάλων ως πόλη-πρότυπο (ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα – ανήκει στο τοπ-10), της «έξυπνης» πόλης και της ορθής εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών προς όφελος των κατοίκων της, συνεπήρε το σερραϊκό κοινό, το οποίο έμαθε από πρώτο χέρι, πως δεν είναι όλα «θέμα χρημάτων», αλλά κυρίως… «θέλησης» να γίνει μια πόλη, ελκυστική για τους κατοίκους της.

Οπως δε τόνισε χαρακτηριστικά: “ποτέ δεν κατηγόρησε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ότι παρέλαβε “καμμένη γη”” (σ.σ. ο Δήμος Τρικκαίων ανήκε στους Δήμους με τα μεγαλύτερα χρέη στην Ελλάδα)

Βράβευση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, από τον σύλλογο Θεσσαλών Σερρών για το έργο του

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις από τους ακροατές, ενώ τον Δήμαρχο Τρικκαίων βράβευσε για το έργο του, ο Σύλλογος Θεσσαλών των Σερρών.

Στα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης, η απουσία πολιτικών & βουλευτών, από τα κόμματα, ενώ στην ανθρωπογεωγραφία μπορούσες να διακρίνεις άτομα όλων των ηλικιών και των δύο φύλων.

Το ρεπορτάζ μας μετέφερε ο συνεργάτης του OTAVOICE Βασίλης Περδικίδης που έδωσε το παρών στην εκδήλωση.

Πηγή: anexartitos.gr

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σπάρτης: Ανακύκλωση ενδυμάτων – Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι 8 κάδοι

otavoice

Π.Ν.Α: Απολογιστική Εκδήλωση για το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

otavoice

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνεχείς εργασίες στον Πλατανιά

otavoice

Έρχονται οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 5» στο Δήμο Ελασσόνας

otavoice

Mια όμορφη βραδιά στο Μουσείο της Θήβας – 3ο Φεστιβάλ Οινογνωσίας

otavoice

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Άργους Ορεστικού

otavoice