OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τα πρόσωπα που διεκδικούν τους Δήμους στην Π.Ε. Φλώρινας

Το OTAVOICE ξεκινά μια πρώτη καταγραφή του Αυτοδιοικητικού χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, τις δημόσιες δηλώσεις και τις πληροφορίες που έχει συλλέξει.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Οι υπάρχουσες παρατάξεις μετρούν τις δυνάμεις τους και προχωρούν σε… ενισχύσεις ενώ δεν είναι και λίγοι οι υποψήφιοι που “κατεβαίνουν” με νέα σχήματα για να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο. Το OTAVOICE ξεκίνησε μια καταγραφή του Αυτοδιοικητικού χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα και σας παρουσιάζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή στην Π. Ε. Φλώρινας.

Δήμος Φλώρινας

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίου για την εκ νέου ή μη υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου και Προέδρου της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννη Βοσκόπουλου. Ο ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή δάσκαλος και πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Γιαννάκης, ανακοίνωσε πριν περίπου 10 ημέρες την πρόθεση του να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου Φλώρινας, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο δύσκολα στους συνυποψηφίους του.

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και νυν επικεφαλής δημοτικής παράταξης Στάθη Κωνσταντινίδη. Καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων είναι ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο οποίος δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα διεκδικήσει τον Δήμο ή αν τελικά είναι εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη. Τέλος πληροφορίες θέλουν τον επιχειρηματία Δημήτρη Φαρμακιώτη να εξετάζει το ενδεχόμενο να ηγηθεί συνδυασμού για τον Δήμο Φλώρινας.

Δήμος Πρεσπών


To αντίπαλο δίδυμο των προηγούμενων εκλογών αναμένεται και πάλι αντιπαρατεθεί στις επερχόμενες του 2019, καθώς ο νυν Δήμαρχος Παναγιώτης Πασχαλίδης αλλά και ο πρώην Βασίλης Τσέπας βρίσκονται στην φάση της πλήρωσης των εκλογικών συνδυασμών τους και φαίνεται ότι ο Δήμος θα καταλήξει σε ένα από τα δυο αυτά πρόσωπα.

Δήμος Αμυνταίου


Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Κώστα Θεοδωρίδη. Μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης εξέφρασε την πρόθεση διεκδίκησης της Δημαρχίας ο υπάλληλος του ΙΚΑ Τρύφωνας Γρομπανόπουλος. Τέλος άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του πρώην Δημάρχου και επιχειρηματία Μάκη Ιωσηφίδη κι αν θελήσει να επιστρέψει στα δημοτικά δρώμενα της πόλης του Αμυνταίου.

Αναμένεται πάντως και στους τρεις Δήμους να υπάρξουν υποψηφιότητες στηριζόμενες από το ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Ορεστιάδας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

otavoice

Μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ιλίου

otavoice

Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

otavoice

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

otavoice

Ολοκληρώθηκε ο 8ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ

otavoice

Ο Ισίδωρος Μάδης νέος πρόεδρος του ΣΠΑΥ

otavoice