OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε μερική ύφεση η πυρκαγιά στον Έβρο- Υπόνοιες εμπρησμού από παράνομους μετανάστες(video)

Σε μερική ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που μαίνεται για τρίτη ημέρα στον Έβρο και καίει πευκοδάσος στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης. Ο Επιθεωρητής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΠΣ πύραρχος Κώστας Δαδούδης μιλώντας στο otavoice μας ενημέρωσε ότι από το πρωί επιχειρούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις από 9 εναέρια μέσα και η φωτιά βρίσκεται σε μερική ύφεση. Το ευχάριστο είναι ότι έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι και αυτό διευκολύνει το έργο κατάσβεσης.Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 104 πυροσβέστες , 6 πεζοπόρα τμήματα, 24 οχήματα, ενώ συμμετέχει μεγάλος αριθμός από μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιπλέον συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Δαδούδης η πυρκαγιά ήταν πολύ δύσκολη και καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιοριστεί. Εκτιμά ότι με την συνδρομή των εναέριων μέσων μέχρι το βράδυ θα έχουν καταφέρει να την θέσουν υπό έλεγχο.

Η περιοχή είχε ξαναβρεθεί στο στόχαστρο και κάηκε δυο φορές το 2009 και 2011. Πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν σαφέστατες υπόνοιες για εμπρησμό από εισερχόμενους παράνομα μετανάστες από απομακρυσμένα περάσματα των συνόρων και για αυτό το λόγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή και συγκροτήθηκε μικτό σώμα από ειδικούς Πυροσβεστικής και  Ελληνικής Αστυνομίας για να διερευνήσει τα αίτια. Όπως μας εξηγούν πηγές  που γνωρίζουν την περιοχή οι πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου οφείλονται κυρίως σε παράνομα εισερχόμενους μετανάστες από την Τουρκία, οι οποίοι κρύβονται σε δασικές περιοχές ή στο ύπαιθρο και ανάβουν φωτιές είτε για να ζεσταθούν, είτε για να μαγειρέψουν. Αποτέλεσμα είναι να εκδηλώνονται συνεχείς φωτιές.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τουρκία: Αμνηστία στους πρωταίτιους τους «μεταμοντέρνου πραξικοπήματος» του 1997

otavoice

Κολομβία: Διευθυντής φυλακής δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

otavoice

13 ΥΠΕΞ καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στη Ράφα

otavoice

Οι πλημμύρες διέκοψαν το πρωτάθλημα στην Βραζιλία

otavoice

Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινού άρματος στη Γάζα

otavoice

Προκαλούν οι σφετεριστές: Καμία παραβίαση με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», λέει ο Μίτσκοσκι

otavoice