OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ομολογία Μπουρλά: “Η προστασία από την τρίτη δόση δεν διαρκεί πολύ, θα χρειαστεί και τέταρτη”

Μια ακόμη δήλωση που θα συζητηθεί για την πορεία και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού και τα δεδομένα ανοσίας και προστασίας του πληθυσμού, έγινε από τον Άλμπερτ Μπουρλά, με την οποία ανοίγει θέμα τέταρτης δόσης στο γενικό πληθυσμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer υποστήριξε ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι απαραίτητη για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς η προστασία του σκευάσματος δεν διαρκεί, πολύ κάτι που αλλάζει ξανά τα υπάρχοντα δεδομένα.

«Αυτή τη στιγμή, η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, δεν είναι τόσο καλή έναντι της μόλυνσης, αλλά δεν διαρκεί πολύ», είπε ο Μπουρλά μιλώντας σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή.

Η Pfizer και άλλες φαρμακευτικές δουλεύουν πάνω σε εμβόλια που θα προστατεύουν έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων του ιού, πρόσθεσε, σύμφωνα με το moneyreview.

«Η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να παρακάμψει την ανοσολογική προστασία που έχουμε δώσει, αλλά επίσης η διάρκεια της προστασίας δεν είναι πολύ μεγάλη», είπε.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν κεντρική και νότια Ευρώπη

otavoice

“Ο Πειραιάς βάφτηκε κόκκινος”- Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ, μήνυμα ελπίδας

otavoice

Νέα Καληδονία: Έκτη ημέρα οδομαχιών – Αυξάνονται οι νεκροί

otavoice

Χριστοδουλίδης προς Κινέζους για ενεργειακά: Το κράτος δεν εκβιάζεται

otavoice

Ν. Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες υπό ομηρία κι ευάλωτοι…»

otavoice

“Red Arrows”- Εντυπωσιακή επίδειξη από τη RAF με φόντο την αφρικανική σκόνη

otavoice