Σαν τον «κλέφτη» αγίασε ο Γερμανός τα ύδατα στην Ηλεία

Ενώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας τιμήθηκε με λαμπρότητα αλλά και με αυστηρή  τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ο εορτασμός των Θεοφανείων, στην Ηλεία ο Μητροπολίτης Γερμανός ξεπέρασε κάθε όριο και σαν τον «κλέφτη» πήγε σε μια ερημική παραλία και καθαγίασε τα ύδατα.

Μόλις δυο ιερείς και ο δήμαρχος του Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος βρέθηκαν στην περιοχή του Καβουρίου, για να αγιάσει ο μητροπολίτης σε μια σύντομη τελετή -παρωδία τα θαλασσινά νερά της Ηλείας.  Κάθε χρόνο ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιείται στο επιβλητικό λιμάνι του Κατακόλου, όπου και φέτος θα μπορούσε να τελεστεί με την λήψη μέτρων, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η εικόνα που δόθηκε σήμερα είναι μιας περιοχής που βρίσκεται σε καραντίνα λεπρών. Βέβαια την ίδια ώρα δραστηριότητες συνωστισμού εκτελούνται κανονικότατα στο νομό…. μόνο τα Θεοφάνεια έγιναν κρυφά.

Ο Μητροπολίτης Γερμανός γνωστός για τις ακραίες του θέσεις για την πανδημία, δεν δίστασε πρόσφατα να δηλώσει ότι δεν θα παραστεί σε κηδεία ανεμβολίαστου, προκαλώντας αντιδράσεις.
Σχολιάστε