OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Επιτελικό κράτος αθλιότητας- Αποκλεισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό

Κατέρρευσε πλήρως το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Στο έλεος του χιονιά το Λεκανοπέδοιο Αττικής, παράλυσαν τα πάντα.  Το πολυδιαφημισμένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του νεοπροσληφθέντος Υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, θάφτηκε μέσα στα χιόνια.

Πρωτοφανής είναι η ταλαιπωρία που βιώνουν οι κάτοικοι της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”, με χιλιάδες οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους που είναι ακινητοποιημένα ακόμη και σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου. Παρότι οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν εδώ και μέρες για ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κρατικός μηχανισμός εμφανίστηκε τελικά απροετοίμαστος.

Όλα αυτά μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας, όπου υποτίθεται υπάρχουν υποδομές και το οδικό δίκτυο είναι σύγχρονο. Βέβαια το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη έσπευσε να μοιράσει εκατοντάδες εκατομμύρια ενίσχυση στους εργολάβους των διοδίων και δεν φρόντισε να υπάρχουν καν συνθήκες ασφαλούς διέλευσης και λειτουργίας.

 

 Δραματική η κατάσταση στην Αττική Οδό 

Στην Αττική Οδό και κυρίως στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από οδηγούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Επί πολλές ώρες εκατοντάδες οδηγοί βρίσκονται στην Αττική Οδό και κάνουν έκκληση για βοήθεια. Πολλοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν από το δριμύ ψύχος τα αυτοκίνητα τους και βρήκαν καταφύγιο σε παρακείμενα ξενοδοχεία. Άλλοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι και περιμένουν βοήθεια.

Ενεργοποιείται ο στρατός για να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί από την Αττική Οδό. Δεν είναι φάρσα, είναι η απόλυτη απόδειξη του μπάχαλου που επικρατεί στο νεοσύστατο υπερυπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τα μεγαλεπίβολα σχέδια εκσυχρονισμού του τρόπου αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων. Πήραμε μια δόση και στις πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια, στην Αττική και στην Ηλεία.

Από την κυβέρνηση δείχνουν ως υπαίτιο της κατάστασης την εταιρία της Αττικής Οδού, όμως σε ένα ευνομούμενο κράτος κουμάντο δεν κάνουν οι εργολάβοι αλλά οι κρατικές αρχές, που όφειλαν να έχουν λάβει τα μέτρα τους και να έχουν εξασφαλίσει τον αποχιονισμό κεντρικών οδικών αρτηριών του Λεκανοπεδίου.

Κλειστός ήταν ακόμη ένας κεντρικός οδικός άξονας της πρωτεύουσας. Ο Περιφερειακός του Καρέα αποκλείστηκε από την χιονόπτωση μιας και δεν υπήρχαν μηχανήματα αποχιονισμού να τον κρατήσουν ανοιχτό, με αποτέλεσμα οδηγοί να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από πέντε ώρες στα αυτοκίνητα τους.

Εισαγγελική παρέμβαση για το κυβερνητικό μπάχαλο

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

 Οικονόμου: Σε εξέλιξη επιχείρηση αντιδρόμησης στην Αττική Οδό

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου για το θέμα της Αττικής Οδού, ανακοίνωσε πως είναι σε εξέλιξη επιχείρηση αντιδρόμησης και προς την κατεύθυνση της Ελευσίνας και προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου. Είναι μια δύσκολη επιχείρηση, εξήγησε, διότι προϋπέθετε την ανάπτυξη ενός ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως κάθε είσοδος και έξοδος της Αττικής Οδού από άλλα οχήματα, με ασφάλεια να μπορέσει να γίνει αντιδρόμηση και να αποφευχθούν συγκρούσεις κι άλλα ατυχήματα.

Σημείωσε πως η ισχυρή χιονόπτωση που επικρατεί αυτή τη στιγμή δυσχεραίνει την αντιδρόμηση, διαβεβαίωσε ωστόσο πως η ΕΛΑΣ είναι σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Αττικής και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να ενισχυθούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να διασφαλιστούν οι δρόμοι στους οποίους διοχετεύονται τα οχήματα στο πλαίσιο της αντιδρόμησης.

Σχετικά Άρθρα

Χανιά: Νέα επιχείρηση δάσωσης 51 μεταναστών νότια της Γαύδου

otavoice

Μεξικό: Οι αρχές εντόπισαν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους υποψηφίου δημάρχου

otavoice

Διατήρηση των αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης

otavoice

Σερβία: Δεκατρείς τραυματίες σε σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι

otavoice

Ζελένσκι: «Δεν έχει τη δύναμη η Ρωσία να χτυπήσει ξανά το Κίεβο»

otavoice

Αίγυπτος: Λύθηκε το μυστήριο των πυραμίδων – Η υψηλή τεχνολογία «μίλησε»

otavoice