Στο κόκκινο μπήκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους- Ανακοινώνονται νέα μέτρα

Να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η Αττική, εισηγήθηκε επισήμως η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Στο πλαίσιο αυτό, στη σημερινή σύσκεψη της Παρασκευής, η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το click away στο λιανεμπόριο όπως τις γιορτές και πιθανότατα στο click in shop σε ένδυση και υπόδηση. Παράλληλα, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν να μην ανοίξουν τα Λύκεια στο λεκανοπέδιο, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τα Γυμνάσια. Θα παραμείνουν πάντως ανοιχτά δημοτικά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι αρκετά βαρύ και οι ειδικοί εισηγούνται έκτακτα μέτρα για να μην ξεφύγει η κατάσταση. Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα θα ισχύσουν για όλο το λεκανοπέδιο και όχι για μεμονωμένες περιοχές της Αττικής. Πράγμα που σημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι στην σημερινή σύσκεψη που θα δοθούν και οι τελικές προτάσεις στην κυβέρνηση, θα εισηγηθούν το click away στα καταστήματα. Επίσης, αν η Αττική εισέλθει τελικά στην κόκκινη ζώνη , τότε, όπως συμβαίνει και σε άλλες επιβαρυμένες περιοχές της χώρας που τελούν υπό αυστηρό lockdown, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 μ.μ. και όχι από τις 9 μ.μ. που είναι τώρα.

Αυτό βέβαια στην πρωτεύουσα των εκατομμυρίων κατοίκων, θα δημιουργήσει προβλήματα και ενδέχεται να μην υιοθετηθεί.

«Δεν θα διστάσουμε να περιορίζουμε τις δραστηριότητες όταν αναζωπυρώνονται τα κρούσματα», είχε δηλώσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα ότι θα γίνουν αλλαγές λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τελική σύσκεψη της Παρασκευής που θα γίνει και για τα σχολεία, οι ειδικοί θα εισηγηθούν να μην ανοίξουν τα Λύκεια (ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με την Γ’ Λυκείου λόγω των πανελληνίων) και ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τα Γυμνάσια.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μένει να φανεί τι θα γίνει με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, δηλαδή αν θα αλλάξει το ωράριο στις μετακινήσεις. Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στις 6 μμ, από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, έπειτα από το τελικό ναι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα

Λίγο πριν χαρακτηριστεί κόκκινη η Αττική όπου και βλέπουμε καθημερινά σχεδόν τα μισά κρούσματα κορωνοϊού από όσα ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ σε όλη την επικράτεια. Συνολικά στο Λεκανοπέδιο βρέθηκαν 313 νέες λοιμώξεις, με Κεντρικό, Βόρειο και Δυτικό Τομέα Αθηνών να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό, με 71, 52 και 53 κρούσματα.
Σχολιάστε