Μητσοτάκης: Μάζεψε άρον άρον την αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ

Μέσα σε 6 ώρες και μετά το σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την κριτική από την αντιπολίτευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μάζεψε πίσω την ανακοίνωση της αύξησης του προστίμου παραβίασης των μέτρων στα 500 ευρώ.

Μιλώντας αργά το απόγευμα στη Βουλή κατά την τριτομιλία του, ανακοίνωσε πως αποσύρει την  πρόταση για αύξηση στα 500 ευρώ του ισχύοντος προστίμου των 300 ευρώ, αντιλαμβανόμενος την κριτική και τις αιτιάσεις που αντιπαρατέθηκαν από πολίτες και αντιπολίτευση. Μάλιστα ανέφερε πως θα επαναξετάσει το θέμα στις επόμενες ημέρες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση.

Πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση είναι προιόν σκέψης της γνωστής ομάδας που περιβάλει τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και κατά καιρούς τον «σπρώχνει» σε παγίδες, όπως έγινε και με την Εκκλησία.

Οι συμβουλάτορες χαρτογιακάδες, δεν μπορούν να καταλάβουν  ότι τα 500 ευρώ,  ισούται με το επίδομα ανεργίας και με το επίδομα μηνιάτικο που μοιράζει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους υπό αναστολή….

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «επικών διαστάσεων αναδίπλωση»: «Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του επιβεβαίωσε αυτό που όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία: Έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο και δεν ξέρει τι του γίνεται. Ανακοίνωσε αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ για δύο ώρες, για να το μαζέψει άρον- άρον μετά τη σφοδρή αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα. Και για να δικαιολογήσει την επικών διαστάσεων αναδίπλωση, απευθύνθηκε στους πολίτες λες και απευθύνεται σε παιδάκια νηπιαγωγείου. Το πιο ωραίο ενσταντανέ βέβαια, ήταν το γεγονός ότι οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν και την ανακοίνωση της αύξησης του προστίμου και την απόσυρση της!»,

 
Σχολιάστε